Eindelijk weer een komisch drama van Hong Sang-soo in de Nederlandse bioscoop!
play

7,1 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Zuid-Korea
  • Duitsland
101 Min Zuid-Korea

Een actrice dwaalt over het strand van een kustdorp. Daar denkt ze na over haar relatie met een gehuwd man.

Alt titel
On the Beach at Night Alone
Regie
Sang-soo Hong
Cast
Min-hee Kim, Seong-kun Mun, Jae-yeong Jeong, Young-hwa Seo, Mark Peranson, Hae-hyo Kwon, Jae-hong Ahn, Seon-mi Song, Gang Seong-woo, Sun-yeong Ahn, Kong Hong-Yeol, Karl Feder, Brigitte Skerra, Min-Jeong Kang, Sin Seon.
Release
16.02.2017
Release NL
20.12.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Hong Sang-soo | Cast: Kim Min-hee (Young-hee), Jeong Jae-yeong (Myung-soo), Seo Young-hwa (Jeeyoung), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2017

Het kan jaren duren om een film te maken. Het rond krijgen van de financiering vreet vaak de meeste tijd. Veelgeprezen filmhuisfilms van dit jaar zoals Cold War of Roma zijn de eerste films in vijf jaar van respectievelijk Pawel Pawlikowski en Alfonso Cuarón. Maar het kan ook anders. On The Beach At Night Alone is de nieuwste film van Koreaans regisseur Hong sang-soo die in Nederland de bioscopen bereikt, maar sinds die film vorig jaar in Berlijn in première ging, verschenen er alweer vier nieuwere films van de filmmaker op het festivalcircuit: Claire's Camera, The Day After, Grass en Hotel by the River.

Hoe lukt Hong dit? Hij maakt geen dure films en maakt ze snel: elke film kost rond de honderdduizend dollar en de opnames duren maximaal drie weken. Hong schrijft het script deels tijdens het filmen en doet de montage gemiddeld in één dag. Mede dankzij zijn reputatie op het internationale filmhuis- en festivalcircuit verdienen zijn films het budget snel terug, waardoor hij makkelijk weer aan het geld komt voor zijn volgende film. De werkwijze van Hong is in zijn films terug te zien: het zijn stuk voor stuk kleine komische drama's (of dramatische komedies) met een zeer simpele stijl, die voornamelijk bestaan uit een reeks conversaties. Om die reden wordt hij vaak vergeleken met Eric Rohmer, die veel van zulke films maakte.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Bamui haebyun-eoseo honja

acties