Dragged Across Concrete

Dragged Across Concrete (2018)

Those Who Can't Earn A Living Must Find Another Way To Provide.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Dragged Across Concrete is een misdaad thriller geregisseerd, geschreven en deels geproduceerd door S. Craig Zahler, de regisseur van Bone Tomahawk en Brawl in Cell Block 99.

De film gaat over twee agenten, de oudere en bittere Brett Ridgeman (Mel Gibson) en zijn jongere partner Anthony Luradetti (Vince Vaughn). Als er een video van hun hardhandige arrestatie online komt te staan, worden de twee worden geschorst van het politiekorps.
De twee komen zo zonder werk en inkomen te zitten. Hierdoor besluiten ze de criminele onderwereld in te duiken en leren zo over een geplande bankoverval. De twee moeten zo undercover in de criminele wereld hun kaarten goed spelen, om de geplande overval te stoppen en hun politie titel terug te verdienen.

Met deze film heeft S. Craig Zahler een ouderwetse politiedrama gemaakt. Bij deze film brengt hij wel vele verschillende scenes naar voren, die uiteindelijk wel op hun plaats vallen. Zo gebruikt hij bijvoorbeeld het eerste uur van de film om de verschillende personages goed te introduceren en je als kijker goed te laten zien hoe ze zijn en te werk gaan. Door de tijd die hij hiervoor gebruikt, kan de film voor sommigen wel als wat langdradig overkomen. De film heeft ook een speeltijd van ongeveer twee en een half uur en als je niet geïnteresseerd in het verhaal bent, kun je deze lange speeltijd wel aanvoelen als kijker.

Door de vele tijd die aan de personages wordt besteed, leer je ze ook goed kennen in de film, maar sommige kunnen ondanks de hoeveelheid tijd die aan ze besteed is ook zo omkomen in de film. Zo kan het overkomen alsof je deze tijd uiteindelijk wel gewoon verspeelt, hebt.

Door de tijd die de cast heeft gekregen om hun personages neer te zetten, weten de meeste hun personages goed neer te zetten. Mel Gibson en Vince Vaughn zetten samen het beste acteerwerk neer in de film. Ze komen goed en geloofwaardig over als politiepartners, die onderling een goede chemie met elkaar hebben.