Magallanes

Magallanes (2015)

Een sterke balans van thriller en drama over de sluimerende nasleep van een zwarte pagina uit de Peruaanse geschiedenis.
play

7,5 details

  • 109 Min
  • Drama
  • Peru
  • Argentinië
  • Spanje
109 Min Peru

Magallanes is voormalig soldaat, en nu taxichauffeur. Uiteindelijk wordt hij de vaste chauffeur van een gepensioneerde kolonel, die zijn troepen leidde tegen de opstandelingen in Ayacucho. Er ontwikkelt zich al snel meer dan alleen een klant-opdrachtgever relatie.

Regie
Salvador del Solar
Cast
Damián Alcázar, Federico Luppi, Jairo Camargo, Magaly Solier, Christian Meier, Tatiana Astengo, Nicolás Galindo, Camila MacLennan, Bruno Odar, Graciela Paola, Tatiana Espinoza, Paul Ramírez, Rodrigo Sánchez, Liliana Trujillo.
Release
20.08.2015
Release NL
23.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Salvador del Solar | Cast: Damián Alcázar (Harvey Magallanes), Magaly Solier (Celina), Jairo Camargo (Medina), Christian Meier (Augusto), Bruno Odar (Milton), e.a.| Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2015

Magallanes is vernoemd naar zijn hoofdpersonage, maar mogelijk was de titel Ayacucho toepasselijker geweest. Want hoewel Harvey Magallanes zonder twijfel de spil is in dit verhaal, draait het vooral om zijn connecties met een handvol mensen, die allemaal voortkomen uit hun gezamenlijke tijd in Ayacucho. Deze Peruaanse stad was in de jaren tachtig de uitvalsbasis van de maoïstische guerrillabeweging Lichtend Pad, die bepaald niet zachtzinnig te werk ging. Dit resulteerde in militair ingrijpen dat er haast net zo grimmig aan toeging, wat de betrokkenen uiteraard niet in de koude kleren is gaan zitten. Aldus komen vele jaren later de zonden uit het verleden naar de oppervlakte drijven, wat zorgt voor een snel escalerende situatie.

De titelfiguur heeft zijn militaire verleden ogenschijnlijk achter zich gelaten, maar als taxichauffeur in Lima wordt hij er nog regelmatig aan herinnerd wanneer hij zijn voormalige kolonel rondrijdt. Dat deze inmiddels behoorlijk seniel is, is eigenlijk een te genadig lot; hij hoeft zich op die manier niets te herinneren van zijn vele misdaden. Ondertussen leidt de man achter het stuur een armzalig bestaan en werkt zijn geheugen nog prima. Toch ziet Magallanes zich pas echt geconfronteerd met zijn verleden wanneer op een dag een vrouw in zijn taxi stapt. Zij herkent hem niet, maar hij haar wel en is er flink door aangeslagen. Ten tijde van Ayacucho was zij namelijk een veertienjarig meisje dat voor de kolonel was ontvoerd om mee te rotzooien. Nadat Magallanes hiervan een compromitterende foto heeft weten te vinden, waagt hij zich aan een riskant plan om de rijke familie van de kolonel af te persen.

videotrailers & clips