Waldstille (2016)

Een moment van verkeerde inschatting gooit het leven van een chauffeur ondersteboven. Verstild en sterk staaltje polderdrama.
play

6,3 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Nederland
90 Min Nederland

Ben draagt schuld voor de dood van zijn vriendin. Als hij terugkeert naar zijn thuisstadje Waldstille, moet hij zijn familie voor het eerst in jaren onder ogen komen, die de voogdij over zijn dochter hebben.

Regie
Martijn Maria Smits
Cast
Maartje van de Wetering, Jelka van Houten, Johan Leysen, Steef Cuijpers, Marie Louise Stheins, Kuno Bakker, Jappe Claes, Valentijn Dhaenens, Olga Louzgina, Oscar Van Rompay, Thomas Ryckewaert, Jasmijn Simons, Clara Bovenberg, Zinsy de Boer.
Release
16.09.2016
Release NL
30.03.2017
Release DVD
24.07.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Martijn Maria Smits | Cast: Thomas Ryckewaert (Ben), Jelka van Houten (Debbie), Maartje van de Wetering (Tinka), Marie-Louise Stheins (Bens moeder), Johan Leysen (Bens vader), Jappe Claes (Louis), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2016

Dat het leven in een kort moment van onoplettendheid kan omslaan, heeft chauffeur Ben aan den lijve ondervonden. Wat begint als een avondje onbezonnen carnaval vieren ergens in het zuiden van het land, mondt uit in een ware tragedie met desastreuze gevolgen. Ben veroorzaakt een dodelijk ongeval en verliest hierbij zijn vriendin Tinka.

Jaren later wordt de man geacht met een onmetelijk schuldgevoel en een strafblad zijn leven weer op te pakken. Eenmaal ontslagen uit de gevangenis wil Ben niets liever dan verder met het uitvoeren van het vaderschap. Maar zijn dochtertje, dat wordt opgevoed door Tinka's zus Debbie, wordt angstvallig bij haar vader weggehouden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Louis2369

"...Erg mooi integere film over schuld en boete. Waarin er constant spanning heerst wat het hoofdpersoon......"

Waldstille

acties