Glory (2016)

Een goudeerlijke spoorwegman vindt een grote tas met geld en wordt als held onthaald in dit gammele Bulgaarse drama.
play

7,4 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Bulgarije
  • Griekenland
101 Min Bulgarije

Een teruggetrokken levende spoorwegmedewerker in Bulgarije, vindt miljoenen aan cash op het spoor. Hij brengt het geld naar de politie en daarop besluit PR-agent van het ministerie van het Transport, Julia Staikova, hem te misbruiken om de aandacht af te leiden van een corruptieschandaal.

Alt titel
Slava
Regie
Kristina Grozeva
Petar Valchanov
Cast
Margita Gosheva, Nikola Dodov, Ivan Savov, Tanya Shahova, Stefan Denolyubov, Ana Bratoeva, Nadejda Bratoeva, Mira Iskarova, Milko Lazarov, Deyan Statulov, Hristofor Nedkov, Stanislav Ganchev, Dr. Georgi Stamenov, Dimitar Sardzhev, Decho Taralezhkov.
Release
04.08.2016
Release NL
06.04.2017
Release DVD
02.10.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Kristina Grozeva en Petar Valchanov | Cast : Stefan Denolyubov (Tzanko), Margita Gosheva (Julia), Kitodar Todorov (Valeri), Milko Lazarov (Kiril), Mira Iskarova (Galya), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2016

Het Bulgaarse spoorwegbedrijf is naarstig op zoek naar wat positieve publiciteit. Ze hebben hun werknemers al enkele maanden niet uitbetaald en staan er dus lelijk op bij de publieke opinie. Een human-interestverhaal zou het dus lekker doen. Nu wil het toeval dat een dergelijk verhaal het staatsbedrijf in de schoot geworpen wordt. De minister van transport probeert er het maximale uit te slepen.

Een van de werknemers van de spoorwegen, de zonderlinge en eenvoudige Tzanko, is belast met het controleren van de staat van het spoor. Hier en daar een schroefje aandraaien en nagaan of er geen rotzooi op de rails ligt. Tijdens zijn ronde komt de man een grote tas bankbiljetten tegen. Hij besluit de miljoenenvondst niet voor zichzelf te houden maar deze netjes aan te geven bij de autoriteiten. Tzanko heeft namelijk een hekel aan de corruptie die zijn werkgever al jaren teistert.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Glory

acties