Monk (2017)

Sympathiek en eigenzinnig speelfilmdebuut met een eersteklas rol van Teun Stokkel als de hypochondrische, vroegwijze puber Monk.
play

5,7 details

  • Komedie
  • Drama
  • België
  • Nederland

Speelt zich af rond een jongetje met de naam Monk. Hij heeft een Spaanse moeder, Nederlandse vader en een rebellerende, puberende zus.

Regie
Ties Schenk
Cast
Olivia Lonsdale, Sam Louwyck, Teun Stokkel, Marina Gatell, Claire Steenbergen, Thijs Kuijten, Ezra Lynch.
Release
06.04.2017
Release NL
06.04.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Ties Schenk | Cast: Teun Stokkel (Monk), Olivia Lonsdale (Joni), Marina Gatell (Maria), Sam Louwyck (Fabian), Porgy Franssen (dokter), e.a. | Speelduur: 74 minuten | Jaar: 2016

Het gezin van de dertienjarige Monk is een kleurrijk gezelschap. Hijzelf komt net thuis van een bezoek aan de huisarts, waar de kleine hypochonder elke week met nieuwe klachten zit. Monks moeder heeft besloten nooit meer te koken en zijn zus, die zich verliest in rebels gedrag en losbandigheid, moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Papa zit al die tijd depressief in de bezemkast opgesloten om zogenaamd aan een 3D-installatie te werken. Ergens zijn deze gezinsleden elkaar kwijtgeraakt. De gevoelige Monk is de enige die tegen de klippen op probeert om zijn familie draaiende te houden.

Monk is het speelfilmdebuut van Ties Schenk. In 2015 heeft de regisseuse in samenwerking met Ben Sombogaart Zwarte Tulp gemaakt; de eerste Nederlandse serie ontwikkeld voor Videoland. Ook was zij verantwoordelijk voor meerdere afleveringen van de jeugdserie Hoe Overleef Ik. Het scenario van Monk is van de hand van Roosmarijn Roos Rosa de Carvalho, die het schreef tijdens haar studie aan de Nederlandse Filmacademie. De twee ontmoetten elkaar tijdens een editie van 'Het Schrijfpaleis' in EYE Filmmuseum. Hier wordt scenaristen een kans geboden hun script te presenteren en hun dialogen kunnen zij door professionele acteurs laten spelen. In dit geval blies wijlen Jeroen Willems de zaal omver met zijn voortreffelijke vertolking van brugklasser Monk.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Monk

acties