Black Widow

Black Widow (2021)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Black Widow is een nieuwe superhelden film in de Marvel filmserie. De film is geregisseerd door Cate Shortland, de regisseur van Lore en Berlin Syndrome.

In de film is Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) op de vlucht voor de overheid na het overtreden van het Sokovia Accord. Ze duikt onder in gebieden waar ze in haar verleden heeft geleefd en is getraind tot super spion Black Widow. Door het bezoeken van deze plaatsen wordt ze geconfronteerd door haar verleden en komt ze oude bekende tegen. Zo kruist ze paden met Yelena Belova (Florence Pugh), die de Black Widow training ook gevold heeft. Samen proberen ze de organisatie achter de Black Widow trainingen te stoppen, maar moeten het hiervoor opnemen tegen spionnen van hun niveau en de mysterieuze Taskmaster.

Deze film was voor Cate Shortland haar eerste regie werk van een grootte actie film. Ze had de film zelfs eerst afgewezen als regisseur, maar Scarlett Johansson heeft haar weten over te halen de film toch te regisseren. Dat dit haar eerste regiewerk is van een actie film valt helaas wel aan de kwaliteit van de film terug te zien. Ondanks dat de meeste actiescènes vermakelijk zijn, komen ze verder wel wat te bewegelijk en wat naast elkaar gezet over. Bij de laatste actiescènes valt ook duidelijk terug te zien dat de acteurs voor een green screen staan en dat de explosies net zoals vele andere explosies in de film met CGI in de film zijn geplaatst.

Het verhaal van de film komt ook wat over als een standaard spionage film, maar hier met een sloom tempo. In het verhaal kiezen ze er helaas ook voor de dramamomenten te overschaduwen met komedie. Hierdoor verliest de film ook zijn diepgang. De film heeft verder voor de fans ook wat leuke links met andere Marvel films, maar kiest er op een moment ook voor andere Marvel films te kopiëren, waardoor momenten als bekend kunnen overkomen voor Marvel fans.

Het acteerwerk wordt gelukkig wel goed gedaan door de filmcast. Dit is voor Scarlett Johansson de negende keer dat ze het Black Widow personage speelt in de Marvel filmserie. Ondanks dat haar personage de hoofdrol speelt in deze film speelt ze de rol toch beter in de meeste andere Marvel films. Florence Pugh komt het best naar voren in de film. Samen met Scarlett Johansson zorgen ze voor een leuke onderlinge chemie, die wat overkomt als de haat-liefde verhouding tussen twee zussen. Kijkers die zelf broers of zussen hebben kunnen zich wel relateren aan sommige momenten die de twee samen naar voren brengen in de film. David Harbour zorgt in de film voor de meeste komische momenten, maar krijgt verder niet veel te doen in de film. Rachel Weisz heeft ook een kleine rol in de film, die het verhaal alleen helpt verder te gaan.