Plezierige familiefilm naar het jeugdboek van Sjoerd Kuyper, waarin kinderen zich ontfermen over het hotel van hun vader.
play

6,2 details

  • 85 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
85 Min Nederland

De dertienjarige Kos moet nadat zijn moeder overleden is en zijn vader in het ziekenhuis beland, het familiehotel runnen met zijn drie zussen. Hij neemt de leiding, maar samenwerken met zijn zussen is moeilijk, hij begrijpt meisjes namelijk niet zo goed. En rond Isabel, van wie hij houdt, weet hij zich ook geen houding te geven...

Regie
Ineke Houtman
Cast
Abbey Hoes, Frank Lammers, Julian Ras, Bente Fokkens, Aiko Beemsterboer, Tobias Kersloot, Linde van der Storm, Fleur du Pre, Ischa de Boer, Youri Overkleeft.
Release
19.04.2017
Release NL
19.04.2017
Release DVD
30.08.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Ineke Houtman | Cast: Julian Ras (Kos), Aiko Beemsterboer (Isabel), Frank Lammers (Vader), Bente Fokkens (Briek), Abbey Hoes (Libbie), Linde van der Storm (Pel), René van 't hof (Goose), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2017

In de jeugdfilms van Ineke Houtman komen kinderen vaak op vroege leeftijd in aanraking met de wereld van volwassenen. Denk maar eens aan Mijn Opa de Bankrover, waarin de nog jonge Grace wordt geconfronteerd met haar dementerende grootvader. Andere grote onderwerpen, zoals adoptie en het verlies van een familielid, passeerden de revue in respectievelijk De Indiaan en Madelief: Krassen in het Tafelblad. Ook in Houtmans nieuwste film Hotel de Grote L is volwassen thematiek aanwezig, maar zonder dat dit ten koste gaat van het jeugdige plezier.

De dertienjarige Kos ondervindt dat het leven soms best moeilijk kan zijn, op het moment dat zijn moeder komt te overlijden. Samen met zijn vader en drie zussen moet hij het familiehotel draaiende zien te houden, wat met vallen en opstaan gaat. Maar wanneer zijn vader tijdens een voetbalwedstrijd langs de lijn in elkaar zakt (als gevolg van een ongezonde levensstijl, die zich kenmerkt door het drinken van veel bier en het roken van sigaretten) komt de verstandhouding tussen Kos en zijn zussen meer dan eens op scherp te staan. Voor het eerst zal hij de verschillen met de meiden moeten zien te overbruggen, in een poging het hotel voor een financiële strop te behoeden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Hotel de grote L

acties