Quality Time

Quality Time (2017)

Vijf verhalen over vijf mannen in vijf verschillende stijlen. Het resultaat is een warrige exploratie van absurdisme.
play

6,1 details

  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
Nederland

Vijf korte verhalen over mannen in de dertig die zich door het leven worstelen. Koen wordt misselijk op een reunie van zijn familie, Stefan haalt ongemakkelijke jeugdherinneringen op , Kjell reist terug in de tijd, Karel is ooit ontvoerd door aliens en Jef wil in de smaak vallen bij zijn schoonfamilie.

Regie
Daan Bakker
Cast
Anneke Blok, Fred Goessens, Raymonde de Kuyper, Vegar Hoel, Steve Aernouts, Bert Bunschoten, Thomas Aske Berg, Dennis Foose, Adam Ekeli, Idar Andersen, Maja Baaserud, Gaute Garlid, Randi Egeland, Tore Egeland, Thomas Bechmann, Marianne Holter.
Release
30.01.2017
Release NL
27.04.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Daan Bakker | Cast : Noël Keulen (Stefaan), Giulio D'Anna (Karel), Thomas Aske Berg (Kjell), Steve Aernouts (Jef), Anneke Blok (Baukje), Michiel Romeijn (Lucas), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2017

De in Harderwijk geboren filmmaker Daan Bakker leverde al een aantal korte films af en maakt met Quality Time zijn speelfilmdebuut. Toch is deze classificatie verraderlijk, want Bakker heeft eigenlijk opnieuw vijf korte films gemaakt. Als je er met moeite een rode draad in probeert te ontwaren dan is het wel dat de hoofdpersonen in elk van deze sequenties worstelende mannen van rond de dertig zijn.

Het blijkt een flinke opgave om chocola te maken van de vijf hoofdstukken die maar moeilijk als een eenheid beschouwd kunnen worden. Het begint met een simpele animatiefilm over ene Koen die op een familiereünie worstelt met het contact met zijn familie en vooral de dranken en spijzen. Het is namelijk altijd ham en melk wat de pot schaft op dergelijke bijeenkomsten. En daar is Koen wel een beetje klaar mee, maar als het hem aangeboden wordt is zijn reactie "Ah, lekker!".

videotrailers & clips