6,0 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Familiefilm
  • Sport
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

Ben Crane (Kurt Russell) was ooit een succesvolle renpaardenfokker. Maar nu zijn stal leeg is werkt hij als paardentrainer voor de onsympathieke Palmer. Toch is zijn dochtertje Cale gek op haar vader én op de paarden. Ze smeekt hem dagelijks mee te mogen naar de renbaan. Maar op de dag dat ze eindelijk mee mag, ziet ze hoe het jonge paard Soñador valt en haar been breekt. Ben krijgt zijn ontslag en het paard wordt zonder pardon door Palmer afgeschreven. Maar Ben kan het niet over zijn hart verkrijgen het dier af te maken en hij besluit haar mee naar huis te nemen. Daar lijkt het afgedankte paard echter net zo veel pech te hebben als Ben. Cale ziet het niet zo somber in als haar vader en zet alles op alles om Soñador een tweede kans te geven.

Regie
John Gatins
Cast
Kurt Russell, Dakota Fanning, Elisabeth Shue, David Morse, Kris Kristofferson, Luis Guzmán, Holmes Osborne, Freddy Rodríguez, Oded Fehr, Ken Howard, Frank Hoyt Taylor, Kayren Butler, Tommy Barnes, John Moyer, Antonio Albadran.
Release
10.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: John Gatkins | Cast: Dakota Fanning (Cale Crane), Kurt Russell (Ben Crane), Kris Kristofferson (Pop Crane), Elisabeth Shue (Lily Crane) e.a. | Speelduur: 98 minuten

Een eigen paard: een droom voor veel 11-jarige meisjes. Helaas voor hen zien weinigen die droom in vervulling gaan, en moeten de meesten het doen met de paarden op maneges. Cale Crane, de hoofdpersoon van Dreamer, mag zich wat dat betreft gelukkig prijzen, want haar droom ligt binnen handbereik: haar vader is paardentrainer. Al die kleine meisjes die niet zo fortuinlijk zijn, kunnen anderhalf uur lang met haar meeleven en zo hun droom toch een klein beetje verwezenlijken, al is het maar even.

Dakota Fanning speelt voor het eerst een rol in een film voor een doelgroep, waartoe zijzelf behoort. Desalniettemin is zij gecast als een meisje dat zich zo nu en dan een stuk volwassener gedraagt dan ze gezien haar leeftijd zou lijken. Deze droomster is de dochter van paardentrainer Ben Crane, die ooit zijn eigen racepaarden trainde maar tegenwoordig zijn talent voor anderen inzet. Wanneer het veelbelovende racepaard Soòador (Spaans voor dromer) zijn been breekt, wordt Ben ontslagen en krijgt hij het paard bij wijze van gouden handdruk. In plaats van het dier te laten inslapen, wat gebruikelijk is, neemt hij het mee naar huis om zijn dochter een plezier te doen. Zij gelooft er heilig in dat Soòador kan rehabiliteren en een tweede kans verdient. Samen met haar vader, grootvader en twee stalknechten doet ze er alles aan om het renpaard weer op de baan te krijgen en de belangrijkste race te laten winnen. Tegelijkertijd wordt daardoor de hele familie dichter bij elkaar gebracht en worden gebroken relaties geheeld.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

SunChaser

"...Dakota Fanning, :r wat een kutfilm is dit zeg, niet te pruimen..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Dreamer: Inspired by a True Story

acties