Long Shot (2019)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Long Shot is een nieuwe romantische komedie geregisseerd door Jonathan Levine, de regisseur van 50/50 en Warm Bodies.

De film gaat over de journalist Fred Flarsky (Seth Rogen), die net is ontslagen omdat hij het nieuws op een harde maar waar manier met de wereld probeerde te delen. Wanneer hij op een feest zijn jeugd scharrel Charlotte Field (Charlize Theron) weer ontmoet, voelen de twee nog steeds een onderlinge connectie.
Charlotte is een van de meeste invloedrijke vrouwen in de politiek en kan kans maken om de eerste vrouwelijke president te worden. Op het feest heeft ze gezien dat Fred nog steeds zo charismatisch en charmant is zoals vroeger was, hierom besluit ze hem aan te nemen speechschrijver.
Fred moet erg wennen aan Charlotte haar rijkere levensstijl, maar merkt al snel dat Charlotte nog steeds gevoelens voor hem heeft. Zo beginnen de twee stiekem weer een relatie met elkaar, maar het is beter als dit geheim blijft. Zo werken de twee samen en gaan verder in het geheim het romantische pad op.

Met deze film spelen ze op een komische manier met tegenpolen, want Seth Rogen en Charlize Theron hun personages zijn erg tegenovergesteld van elkaar. Zo zorgen de twee voor leuke onderlinge komedie momenten in de film. De verdere komedie kan wel wat bekend en zo wat voorspelbaar overkomen. Verdere maken ze wat popcultuur en politieke aspecten belachelijk en zit er wat schuine humor in de film. Ondanks dat de film verder een romantische komedie is, valt het romantische genre niet veel terug te zien in de film en gaat het meer over de komedie, die twee tegenpolen samen kunnen creëren.

Seth Rogen speelt wel weer een soort personage dat hij in andere komedies ook gespeeld heeft. Zo kunnen zijn komedie momenten wat bekend overkomen, maar toch weet hij zijn meeste komedie weer op zijn eigen komische manier neer te zetten. Charlize Theron is ook erg komische, maar omdat ze meer in andere genre films speelt, zie je dit niet vaak terug bij haar acteerwerk. Zo is het wel leuk om haar komische kanten weer eens terug te kunnen zien. De verdere cast zet ook goed werk neer in de film, maar spelen verder wat meer de stereotypes, die je wel eens eerder in andere komedies hebt kunnen zien. Andy Serkis heeft ook een cameo in de film, maar je kunt hem nauwelijks terug herkennen. Hij heeft in The Lord of the Rings en The Planet of the Apes films met motion capture ook rollen gespeeld waarin hij niet is terug te herkennen, maar in deze film is dit hem geluk met simpele make-up effecten en een pruik. Zo laat hij goed zien hoe goed hij kan acteren en ook goed weet niet op te vallen in een film.