Black Adam

Black Adam (2022)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Black Adam is een nieuwe superhelden film uit de DC-filmserie. De film is geregisseerd door Jaume Collet-Serra, regisseur van The Shallows en Unknown.
In de film wordt Teth Adam (Dwayne Johnson) na 5000 jaar bevrijd uit zijn tombe door Adrianna Tomaz (Sarah Shahi). Teth Adam bezit de superkrachten die hij van oude tovenaars heeft gekregen. Teth begrijpt niet hoe de wereld na 5000 jaar veranderd is en probeert gewoon door het leven te gaan zoals hij gewend is. Zo komt hij in aanraking met de superheldengroep The Justice Society of America die willen dat hij zich bij hu aansluit, om dan volgens hun regels te leven. Zo ontstaan er onderlinge conflicten en problemen tussen Teth en deze groep, terwijl een ander kwaad in de schaduwen een dreiging begint te vormen voor het leven op aarde.
15 jaar geleden werd al bekend gemaakt dat deze film er uiteindelijk zou komen, maar hiervoor moest nog veel geregeld worden. Dwayne Johnson heeft hiervoor bijvoorbeeld zelfs zijn fans gevraagd welke rol ze wilden dat hij ging spelen Black Adam of Shazam. De fans hebben zo voor Black Adam gekozen. Ondanks dat deze film ongeveer voor 15 jaar in de maak geweest is, komt de film wel over als een superhelden film van 15 jaar geleden. Het was dus beter geweest as ze deze film eerder hadden uitgebracht.
De film begint dan vreemd genoeg nog met een gehaast begin waar je als kijker een snelle introductie krijgt van Teth Adam nog voordat hij Black Adam is. Vele andere personages krijgen hier ook hun snelle introductie, maar vele komen helaas niet echt duidelijk nar voren. Zo weet je van sommige alleen hun naam en wat voor superkrachten ze ongeveer hebben. Velen worden verder overschaduwt door Black Adam zijn eigen verhaal.
De film kopieert ook vele momenten uit andere superhelden films, waardoor de film zelf als niet origineel of bekend over kan komen voor fans van superhelden films. Ditzelfde gebeurt ook met de komedie-elementen van de film, waardoor de meeste niet echt grappig overkomen.
De visuele effecten komen soms ook als wat veroudert over. Bij vele explosies of vlammen valt vaak duidelijk terug te zien dat ze met CGI in de film zijn geplaatst of gewoon op een green screen worden afgespeeld. Hierdoor komt de film niet altijd even geloofwaardig over.
Het acteerwerk wordt goed neergezet in de film, alleen komen vele door het mindere verhaal wat gehaast en zo incompleet naar voren. Voor Dwayne Johnson is deze film echt en passie project geworden, maar hierdoor heeft hij de film en het personage van Black Adam wel wat laten aanpassen. Black Adam komt normaal in andere DC-content over als een echte schurk, maar in deze film wordt hij meer neergezet als een antiheld. Acteurs als Aldis Hodge en Pierce Brosnan weten even hun momenten in de film te pakken als Hawkman en Dr. Fate, maar blijven toch vooral in Black Adam zijn schaduw staan. De rest van de filmcast komen verder meer over als extra’s of spelen alleen een kleine cameo in deze film.