Black Adam (2022)

The Rock deelt weer eens verwoestende klappen uit met goddelijke krachten.
play

5,2 details

  • 124 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
124 Min Verenigde Staten

Bijna 5000 jaar geleden ontving Black Adam de buitengewone krachten van de oude goden, waarna hij al vrij snel werd opgesloten in een tombe. Nu is hij weer vrij en klaar om zijn eigen vorm van gerechtigheid los te laten op de moderne wereld.

Regie
Jaume Collet-Serra
Cast
Dwayne Johnson, Pierce Brosnan, Chico Kenzari, Viola Davis, Aldis Hodge, Noah Centineo, Sarah Shahi, Patrick Sabongui, Natalia Guslistaya, Chaim Girafi, Joseph Gatt, Uli Latukefu, Quintessa Swindell, Bodhi Sabongui, Shiquita James, Derek Russo, Angel Rosario Jr., Tang Nguyen, James Cusati-Moyer, Mohammed Amer, Donny Carrington, Cameron Moir, Odelya Halevi, Tre Ryan.
Release
19.10.2022
Release NL
20.10.2022
Release DVD
21.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Jaume Collet-Serra | Scenario: Adam Sztykiel, Rory Haines, Sohrab Noshirvani |Cast: Dwayne Johnson (Black Adam), Sarah Shahi (Adrianna), Bodhi Sabongui (Amon), Pierce Brosnan (Doctor Fate), Noah Centineo (Atom Smasher), Bodhi Sabongui (Amon), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2022

Het DC-universum is weer een superschurk rijker: Black Adam. Warner Bros' poging om à la Marvel een 'cinematic universe' op te zetten is tot op heden nog maar een matig succes. Hoewel de op zichzelf staande projecten zoals Wonder Woman en Shazam goed werden ontvangen, is DC nog niet succesvol in het neerzetten van een coherent universum. Met Black Adam, de aartsrivaal van Shazam / Captain Marvel (niet te verwarren met Marvels Captain Marvel) wordt nu een grote confrontatie opgezet. Maar is dit oorsprongsverhaal voor de slechterik wel nodig?

Het casten van Dwayne 'The Rock' Johnson in een serieuze(re) rol leek riskant. Normaalgesproken speelt hij een vriendelijke en stoere goeierik, maar hier laat hij op overtuigende wijze zijn oorlogskreten horen. Niet dat zijn acteerwerk van een bijzonder hoog niveau is, maar Black Adams destructieve kracht komt goed naar voren. Vijfduizend jaar nadat Adam is opgesloten in een tombe wordt hij bevrijd door Adrianna, een historica die zich verzet tegen de tirannie van de criminele organisatie Intergang die in het fictieve Kahndaq de dienst uitmaakt. Adam, die een slaaf was vóór hij zijn superkrachten kreeg, gaat op een gewelddadige queeste om een einde te maken aan deze overheersing.

alle artikelen (167)

Black Adam Nieuwsberichten