Night Hunter (2018)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Night Hunter is een nieuwe thriller geregisseerd, geschreven en deels geproduceerd door David Raymond. Dit is pas de eerste film die hij heeft geregisseerd.

In de film zit de getraumatiseerde politieagent Marshall (Henry Cavill) achter een seriemoordenaar aan. Tijdens zijn zoektocht naar de seriemoordenaar komt hij de oude rechter Cooper (Ben Kingsley) en zijn jonge helper Lara (Eliana Jones) tegen. Cooper probeert op zijn eigen manier voor gerechtigheid te zorgen door criminelen met de harde hand aan te pakken.
Als ze op de plaats delict een verdachte genaamd Simon (Brendan Fletcher) oppakken, denken ze dat hij samenwerkt met anderen.
Tijdens zijn verhoor met agente Rachel (Alexandra Daddario) raakt ze ervan overtuigd dat Simon aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis lijdt. Terwijl Marshall en Cooper onderzoeken of Simon criminele partners heeft, probeert Rachel te bewijzen dat hij een meervoudige persoonlijkheidsstoornis heeft.

Dat deze film pas de eerste echte film is die David Raymond geregisseerd en geschreven heeft, valt helaas wel aan de film terug te zien. Hij heeft de film namelijk wat te chaotisch in elkaar gezet met drie personages die allemaal hun eigen misdaad theorie proberen te bewijzen aan de rest van de politie. Zo spelen er eigenlijk drie verschillende verhalen door elkaar heen, waardoor de films soms wat onduidelijk valt te volgen. De film is verder ook rommelig in elkaar gezet, want de scenes van de verschillende verhalen lopen chaotisch door elkaar heen.

De film heeft een goede cast met acteurs als Ben Kingsley en Stanley Tucci, maar door het slecht uitgewerkte script van de film kunnen de acteurs er ook niet veel beters van maken. Er wordt bijvoorbeeld niet duidelijk uitgelegd waarom Henry Cavill zijn personage nou getraumatiseerd is. Brendan Fletcher zijn personage zou slim moeten zijn, omdat hij al zijn misdaden voor een lange tijd kon plegen zonder opgepakt te worden, maar op het eind van de film maakt zijn personage ineens vele domme beslissingen die ingaan tegen hoe zijn personage in het begin werd neer gezet.