The Teacher (2016)

Treffend portret van een samenleving gebukt onder corruptie en angst, via een lerares die de ouders van haar leerlingen chanteert.
play

7,1 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Slowakije
  • Tsjechië
102 Min Slowakije

Sinds een nieuwe leraar, Maria Drazdechova aangekomen is in een school in Bratislava, is het leven daar behoorlijk op de kop komen te staan. Ze is corrupt en zorgt dat het alsmaar moeilijker wordt voor de leerlingen en hun ouders, die haar van school willen. Maar de Communistische partij wil daar niets van weten. Durven de ouders het risico te nemen ent e staan voor hun idealen?

Alt titel
Ucitelka
Regie
Jan Hrebejk
Cast
Csongor Kassai, Zuzana Maurery, Peter Bebjak, Richard Labuda, Ina Gogálová, Monika Certezni, Jozef Domonkos, Judita Hansman, Peter Bartak, Tamara Fischer, Martin Havelka, Éva Bandor, Ladislav Hrusovský, Zuzana Konecná, Oliver Oswald.
Release
04.07.2016
Release NL
18.05.2017

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Jan Hrebejk | Cast: Zuzana Mauréry (Mária Drazdechová), Zuzana Konecná (Kucerová), Csongor Kassai (Kucera), Tamara Fischer (Danka Kucerová), Martin Havelka (Binder), Éva Bandor (Hana Binderová), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2016

Communisme is niet de redding van de mensheid. In theorie is het misschien een mooi idee, maar in de praktijk blijkt het keer op keer tot corruptie en uitbuiting te leiden. De arbeiders die erdoor gered zouden moeten worden, zijn simpelweg het slachtoffer van een nieuw politiek systeem, waarin vriendjespolitiek net zo belangrijk is als daarvoor en de macht van rijkdom vervangen is door de macht van de partij. En als je van de privileges van de nieuwe gevestigde orde mag genieten, wat weerhoudt je dan? Het lijden van de mensen die onder jouw privileges gebukt gaan?

Lerares Mária Drazdechová ziet er in de jaren tachtig in Bratislava (toen nog Tsjecho-Slowakije) niks slechts in om alle ouders van de kinderen in haar klas in te zetten voor haar doeleinden, in ruil voor goede cijfers. Haar doeleinde? Vooral haar eigen gemakken en geneugten. Dure, moeilijk te krijgen medicijnen kan ze krijgen omdat één van haar leerlingen een dokter als vader heeft. Bij een kapster met een kind in haar klas komt ze langs voor gratis knipbeurten. Een gehandicapte vader zonder baan gaat elke dag 's ochtends vroeg met haar boodschappenlijstje in de rij staan bij de bakker en de slager. En de kinderen komen natuurlijk bij haar thuis om schoon te maken en dergelijke. Een andere vorm van nablijven dan wij in Nederland gewend zijn, of waren.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Teacher

acties