Sporadisch spannende Spaanse wraakthriller.
play

7,0 details

  • 92 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Spanje
92 Min Spanje

Een man die zijn vrouw verliest tijdens een gruwelijke overval op een juwelenzaak besluit in alle rust wraak te nemen op de berovers.

Alt titel
Tarde para la ira
Regie
Raúl Arévalo
Cast
Antonio de la Torre, Manolo Solo, Luis Callejo, Ruth Díaz, Raúl Jiménez, Chani Martín, Berta Hernández, Luna Martín, Alicia Rubio, Paco Benjumea, Font García, Pilar Gómez, Inma Sancho, Enrique de la Torre, Gaizka Ardanaz.
Release
09.09.2016
Release NL
08.06.2017
Release DVD
06.10.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Raúl Arévalo | Cast: Antonio de la Torre (Jose), Luis Callejo (Curro), Ruth Díaz (Ana), Raúl Jiménez (Juanjo) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2016

"Revenge is a dish best served cold." Volgens Quentin Tarantino is het een gezegde van de Klingons. Jose heeft er zijn levensmotto van gemaakt in [i]The Fury of a Patient Man. Eigenlijk is dat jammer. De wraakfilm is een genre dat van de uitvoering afhangt. Die is hier zeker niet slecht, maar ook weer niet heel bijzonder. Het eerste gedeelte van de film (voordat het wraakmotief onthuld wordt), blijkt daardoor het interessantst, hoewel het vervolg redelijk spannend is.

Jose is een vreemde vogel. Hij is erg gesloten, zegt niet veel en lijkt gebukt te gaan onder wat hij niet zegt. Het wekt de indruk dat hij in het verleden dingen heeft meegemaakt, die hem zo gevormd hebben. Hij is de afgelopen jaren stamgast geworden bij het café van Juanjo en diens zus Ana, en door hen en de buurt geaccepteerd als vriend en zelfs familie. Hij heeft duidelijk een oogje op de mooie Ana, die een klein zoontje heeft en wiens man in de gevangenis zit. Maar Jose durft haar niet echt te benaderen en/of is daar te onhandig voor, totdat de omstandigheden precies goed zijn. Dan blijken beiden hun geheimen en dromen te hebben.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Fury of a Patient Man

acties