Sage femme (2017)

Het pad van een vroedvrouw wordt gekruist door de vroegere maîtresse van haar vader in dit fijngevoelige Franse drama met Catherine Deneuve en Catherine Frot.
play

6,6 details

  • 117 Min
  • Drama
  • Frankrijk
117 Min Frankrijk

Een vroedvrouw krijgt onverwacht nieuws van de voormalig minnares van haar vader.

Alt titel
The Midwife
Regie
Martin Provost
Cast
Catherine Deneuve, Catherine Frot, Olivier Gourmet, Audrey Dana, Pauline Etienne, Mylène Demongeot, Karidja Touré, Quentin Dolmaire, Jeanne Rosa, Ingrid Heiderscheidt, Marie Gili-Pierre, Jacques Mechelany, Jisca Kalvanda, Pauline Parigot, Élise Oppong, Ana Rodriguez.
Release
22.03.2017
Release NL
22.06.2017

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Provost | Cast : Catherine Frot (Claire Breton), Catherine Deneuve (Béatrice Sobolevski), Quentin Dolmaire (Simon), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2017

De oplettende kijker en nu dus de lezer zal iets opvallen bij het verschijnen van de titel van het Franse drama Sage Femme. Er is heel kort een verbindingsstreepje tussen de twee woorden te zien. Met dit streepje verwijst de titel naar het beroep van vroedvrouw dat hoofdpersoon Claire uitoefent. Maar 'sage femme' betekent ook 'wijze vrouw', waarbij artistieke vrijheid dicteert dat je voor extra nadruk bijvoeglijk naamwoord en zelfstandig naamwoord best mag omdraaien.

Claire is een bevlogen verloskundige met een weloverwogen en intelligente levensinstelling, de wijze vroedvrouw uit de titel dus. Het ziekenhuis waar ze sinds jaar en dag werkt gaat binnenkort zijn deuren sluiten. Claire weet niet of ze wel op het aanbod moet ingaan om haar betrekking bij een nieuwe instelling voort te zetten. Wat haar namelijk te wachten staat is een commercieel aandoende broedfabriek waarbij het meer om de aantallen dan het wel en wee van de patiënten draait. De wijze waarop de alleenstaande vrouw deze keuze afweegt is illustratief voor haar inborst. 

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Sage femme

acties