Medisch drama waarin een dokter strijdt om een giftig medicijn van de markt te halen.
play

6,2 details

  • 128 Min
  • Drama
  • Biografie
  • Frankrijk
128 Min Frankrijk

Irène Frachon, een dokter die in het Bretonse stadje Brest woont, durft het op te nemen tegen de Franse farmaceutische industrie en helpt de media een schandaal bloot te leggen rond de commercialisering van een controversieel medicijn dat tot de dood van honderden mensen geleid zou hebben.

Regie
Emmanuelle Bercot
Cast
Sidse Babett Knudsen, Benoît Magimel, Isabelle de Hertogh, Philippe Uchan, Gustave de Kervern, Patrick Ligardes, Gilles Treton, Myriam Azencot, Raphaël Ferret, Eddie Chignara, Pablo Pauly, Christophe Meynet, Charlotte Laemmel, Olivier Pasquier, Lara Neumann.
Release
23.11.2016
Release NL
13.07.2017
Release DVD
15.11.2017

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Emmanuelle Bercot | Cast: Sidse Babett Knudsen (Irène Frachon), Benoît Magimel (Antoine Le Bihan) e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2016

Wetende dat een verhaal waargebeurd is, voegt dat iets toe? Dat het 'meisje' uit Brest van de titel, La Fille de Brest, een echt bestaand figuur is, maakt dat haar drama sterker? Of roept het juist vragen naar de waarachtigheid van het verhaal op? Bij biopics van beroemde mensen speelt dat altijd een rol, bij films over minder bekende mensen valt het vaak wat lastiger te verifiëren tenzij je al in de materie zit.

Bij La Fille de Brest is het geval ook nog eens dat de film op een boek van de hoofdpersoon is gebaseerd, Mediator 150 mg van Irène Franchon. Het verhaal dat daaruit voortkomt is vrij simplistisch, met een heldin, een stel boeven en een strijd om leven en dood. Het boek van Franchon heette oorspronkelijk 'hoeveel doden', maar dat werd per rechtszaak tegengehouden door de fabrikant van het medicijn Mediator.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

La fille de Brest

acties