Daphne

Daphne (2017)

Boeiende Britse film waarin een stuurloze jonge vrouw langzamerhand een nieuwe impuls aan haar leven leert te geven.
play

6,4 details

  • 88 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
88 Min Verenigd Koninkrijk

Daphne, 31, Londenaar. Ze heeft drukke dagen, hectische nachten, vrienden, familie, geliefden en nog veel meer afleiding. Maar ze is te jong om snel te settelen en te oud om doelloos te blijven leven. Op een avond dwingen onverwachte gebeurtenissen haar keuzes te maken.

Regie
Peter Mackie Burns
Cast
Geraldine James, Stuart McQuarrie, Rania Kurdi, Sinead Matthews, Tom Vaughan-Lawlor, Emily Beecham, Karina Fernandez, Nathaniel Martello-White, Osy Ikhile, Ryan McParland, Amra Mallassi, Timothy Innes, Ritu Arya, Gary John Clarke, Erica Guyatt, Richard Banks, Maurisa Selene Coleman.
Release
29.01.2017
Release NL
19.10.2017
Release DVD
17.01.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Mackie Burns | Cast: Emily Beecham (Daphne), Geraldine James (Rita), Tom Vaughan-Lawlor (Joe), Nathaniel Martello-White (David) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2017

Daphne is geen meesterwerk, maar helaas wel een belangrijk werk. Terwijl het Harvey Weinstein-schandaal het systematische seksisme van de filmwereld steeds verder blootlegt, herinnert de film ons aan het feit dat er een chronisch gebrek is aan verhalen van en over vrouwen. Helemaal als je beseft dat meer dan de helft van de wereldbevolking en het filmgaande publiek vrouw is.

De eerste oplossing is dat meer vrouwen de kans krijgen om hun verhalen te vertellen, als regisseur of scenarist. Een tweede oplossing is dat meer mannen verhalen over vrouwen vertellen. Veel mannelijke regisseurs en schrijvers durven dat niet, maar putten liever uit eigen ervaringen. De Schotse regisseur Peter Mackie Burns kent die angst niet en maakt samen met scriptschrijver Nico Mensinga en hoofdrolspeelster Emily Beecham een film over een jonge vrouw die moeite heeft haar volwassen leven te accepteren.

videotrailers & clips