Tin Men (1987)

The American Dream Changes. The People Who Sell It Don't.

Reviews (2)

exasbartos

Avatar

Leuke film. Geweldige cast. Lekkere muziek van The Fine Young Cannibals. Goede dialogen en een bijzondere plot ontwikkeling. Deze film is een beetje ondergewaardeerd. Waarschijnlijk omdat het niet een hele snelle film is, qua edit. Deze film was eerder dan het succesvolle Glengarry Glen Ross, qua setting en thematiek een beetje een zelfde film. De art direction van Tin Men is bijzonder goed geslaagd, je hebt echt het idee dat je naar een film uit de jaren '60 zit te kijken. Bovendien krijg je een leuk inzicht in de wereld van deur tot deur verkopers en hoe zij met al hun trucjes proberen mensen aluminium kozijnen proberen te verkopen. Richard Dreyfuss speelt bevlogen, en Danny DeVito is weer op z'n best als anti held in de driehoeksverhouding met Barbara Hershey.

Sasskia

Avatar

Ik heb em helemaal uitgekeken, maar echt wat een verschrikkelijke film. Het lijkt wel zo'n saaie Woody Allen film.
Er zit geen clou in, er zit geen humor in, er zit geen verhaal in. 1 vent verliest alles en geeft er geen bal om, de andere wint bijna alles maar dat maakt ook niks uit.

Ik vond het allebei maar een stel losers, ik heb met geen van beiden enige feeling, al zouden ze allebei op het eind van de film gestorven zijn had me dat echt worst gewezen.
Wat een lange, lange saaaaie zit zeg.

Dreyfuss lijkt me irl een hufter, en die kleine opdonder lijkt me ook een irritante zak. Volgens mij spelen ze gewoon zichzelf in de film (als ze geen acteur zouden zijn geweest, zouden ze net zo goed echt 'Tin Men' kunnen zijn).