Op je dertigste is je leven af. Zo niet, dan ten minste voordat al je vriendinnen dertig zijn.
play

5,0 details

  • 93 Min
  • Komedie
  • Nederland
93 Min Nederland

Vier hartsvriendinnen krijgen te maken met het filmpje uit hun middelbare schooltijd. Het is pijnlijk, want ze realiseren zich dat ze nauwelijks iets bereikt hebben. In dronken toestand, besluiten ze daar verandering in te brengen.

Regie
Danny Stolker
Cast
Maryam Hassouni, Mark van Eeuwen, Esmee Van Kampen, Leo Alkemade, Sarah Chronis, David Lucieer, Jord Knotter, Tarikh Janssen, Yootha Wong-Loi-Sing, Oscar Aerts, Don Alphonso.
Release
10.10.2017
Release NL
12.10.2017
Release DVD
07.02.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Danny Stolker | Cast: Maryam Hassouni (Sena), Sarah Chronis (Nicole), Yootha Wong-Loi-Sing (Vanessa), Esmée van Kampen (Lina), Mark van Eeuwen (Mike), e.a.| Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2017

Naar verluidt begint het leven bij dertig. Of dat zo is, kan bovengetekende begindertiger niet zeggen, maar die heeft dan ook de neiging dingen zo lang mogelijk voor zich uit te schuiven. Voor de vier vriendinnen in Alles voor Elkaar die hun vierde decennium ingaan, is dat geen optie; deze grenspassage is voor hen aanleiding om hun nooit uitgekomen dromen eindelijk te realiseren. Dat besluit nemen ze gezamenlijk in een licht beschonken toestand aan het eind van een uitgaansavond: de beste voedingsbodem voor levensveranderde plannen. Reden voor deze ommezwaai is het terugzien van een oud filmpje waarin ze elk op achttienjarige leeftijd vertellen hoe het leven er op hun dertigste uit zal zien. Een van hen vat voor het kijkersgemak maar even de situatie samen: "Als wij later dertig zijn, dan hebben wij alles voor elkaar." Haast alsof ze van plan waren twaalf jaar later een quarterlifecrisis te hebben...

Maar goed, slechts drie van de vier zijn reeds dertig geworden. Met nog twee maanden te gaan tot de laatste vriendin toetreedt tot het gezelschap der dertigers, zou er genoeg tijd moeten zijn om samen het roer om te gooien. Dat betekent dat de film zijn personages concrete doelen moet verschaffen die binnen een korte tijd kunnen worden gerealiseerd en dus worden alle wensen uit het filmpje maar even flink gecomprimeerd. Een goedlopende muziekcarrière? Oké, een auditie bij The Voice of Holland. Een gezin? Goed, we gaan je aan de man helpen. Een leidinggevende functie? Ja, we zullen je ondersteunen bij het behalen van de promotie die je toch al binnen handbereik hebt. Een zwembad in de tuin? Ehm... we gaan een paar zaterdagen met graafmachines aan de slag... of zoiets?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Alles voor elkaar

acties