Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Ralph Breaks the Internet is het vervolg van Wreck-It Ralph. Deze film is geregisseerd en deels geschreven door Phil Johnston en Rich Moore.

In de film gaat de videogame Sugar Rush van Vanellope von Schweetz (stem van Sarah Silverman) kapot als het stuur van het spel afbreekt. Hierdoor wordt de videogame arcade minder bezocht.
Vanellope gaat hierom samen met Ralph (stem van John C. Reilly) naar de onbekende nieuwe wereld van het internet. Hier proberen ze een nieuw stuur te vinden, zodat die van het arcadespel vervangen kan worden. Ze vinden het stuur op de site eBay en bestellen het te per ongeluk zonder er voor te kunnen betalen. Vanellope en Ralph moeten nu binnen 24 uur op het internet naar een manier vinden om aan geld te komen zodat ze het stuur kunnen kopen. Zo leren ze over vele nieuwe dingen en locaties die op het internet te vinden zijn.

Bij de eerste film speelde ze leuk in op de wereld van arcade spellen die vroeger gespeeld werden. Dit vulde ze leuk met genoeg referenties die oude kijker kunnen terug herkennen van vroeger. De film heeft ook mooie animatie en een goed verhaal dat vermakelijk kan zijn voor zowel jong als oud.
Met dit vervolg hebben ze gekozen om het af te laten spelen in een grotere wereld, namelijk het internet. Zo bevat deze film naast videogame referenties vele andere referenties van dingen die je op het internet terug kunt vinden. Disney heeft dan ook de rechten van vele verschillende dingen. Zo kunnen zowel jonge als oude kijkers vele dingen die in de film voorkomen terug herkennen, die ze zelf ook op het internet tegenkomen.

De komedie in de film is ook leuk, want ze gebruiken vele vormen van Metahumor over hoe ze bepaalde dingen van het internet een beetje belachelijk maken. De verdere humor in de film is wel leuker voor jonge kijkers.

De animatie in de film ziet er ook weer mooi uit. Ze hebben bij vele dingen goed op de details gelet, waardoor sommige scenes overkomen alsof je echt naar iets op het internet zit te kijken.

Het stem-acteerwerk wordt ook weer goed gedaan door de cast. De meeste personages van de eerste film blijven helaas wel weg uit deze film of komen even kort voor. Gelukkig heeft de film genoeg nieuwe personages, die door passende acteurs en actrices worden ingesproken.

Uiteindelijk is dit en leuke film om met het gezin of familie een keer te bekijken tijdens de feestdagen, omdat het genoeg vermakelijke referenties heeft die oude en jonge kijkers kunnen terug herkennen.