Angel Has Fallen (2019)

Loyality is Under Fire

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Angel Has Fallen in de derde film uit de Has Fallen filmserie. Dit derde deel is geregisseerd door Ric Roman Waugh, de regisseur van Snitch en Shot Caller.

In de film is er een aanslag op de Amerikaanse president Allan Trumbull (Morgan Freeman) gepleegd, waardoor hij in een coma is geraakt. Op de president na heeft verder alleen Secret Service agent Mike Banning (Gerard Butler) de aanslag overleeft. Mike wordt hierdoor al snel beschuldigt als de man verantwoordelijk voor de aanslag en de poging tot moord op de president.
Om zijn naam te zuiveren moet Mike het nu opnemen tegen zijn eigen collega's en de FBI tot hij de echte dader achter de aanslag heeft ontmaskerd.

Deze film komt over als een standaard derde film uit een actie filmserie, waar de oudere held van de voorgaande films nu ineens als de schurk van de film wordt gezien. De derde Taken film had bijvoorbeeld ook net zo'n verhaal. Zo komt deze film wat bekend en voorspelbaar over, want de meeste wendingen zie je wel van vooraf aankomen.

Ondanks de gebruikelijkheid zitten er nog wel wat vermakelijke actie momenten in de film. Vele actie scenes zijn wel wat te ingezoomd en bewegelijk gefilmd, waardoor er niet altijd duidelijk terug valt te zien wat er nou precies is gebeurd.
De green screen valt ook vaak terug te zien op de achtergrond van vele scenes. Vele scenes met explosies komen zo niet altijd even realistisch over.

Het acteerwerk wordt wel goed gedaan. Ondanks zijn mindere acteerwerk in zijn laatste films van de afgelopen jaren levert Gerard Butler met deze film gelukkig weer eens goed acteerwerk. Zijn personage is net zoals hijzelf ook oudere geworden en moet met de gevolgen van het oudere worden leren omgaan. Zo is zijn conditie bijvoorbeeld afgenomen vergeleken met zijn jongere jaren. Morgan Freeman heeft meer een cameo in deze film, want zijn personage eindigt al snel voor een lange tijd in een coma. Nick Nolte heeft verder een leuke rol als de vader van Gerard Butler zijn personage. Hij weet voor goede komische en dramatisch momenten te zorgen in de film.