0,03 Seconde

0,03 Seconde (2017)

Olympisch zwemmen is afzien. Een intrigerende docu over onze Hollandse zwemmers op weg naar Rio.
play

6,5 details

  • 90 Min
  • Documentaire
  • Nederland
90 Min Nederland

Vijf Nederlandse zwemmers worden gevolgd tijdens hun ‘weg naar Rio’. In hun voorbereidingen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, werken ze hard om die ene milliseconde van hun tijd af te werken. Elk detail maakt het verschil tussen winst en verlies.

Regie
Suzanne Raes
Cast
Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Sebastiaan Verschuren, Marcel Wouda.
Release
13.04.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Suzanne Raes | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2016

De Hollanders hoefden na afloop van de Olympische Zomerspelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro in 2016 niet bij te betalen voor overbagage. Slechts twee medailles wisten de waterratten van het Nederlandse zwemteam binnen te slepen. Ferry Weertman en Sharon Rouwendaal wisten bij de tien kilometer in open water nog een gouden plak te bemachtigen, waar favorieten als Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Sebastiaan Verschuren de belofte niet waar konden maken. Een fractie van een seconde maakt het verschil tussen een plek op het podium en grote teleurstelling.

Het is een enorme open deur, maar trainen op professioneel niveau is afzien. Werkelijk alles moet in het werk worden gesteld om je voor te kunnen bereiden op een race bij de Olympische Spelen. Vriendschappen worden op een laag pitje gezet, het thuisfront is met name aan de telefoon de grootste steun en relaties zijn helemaal uit den boze. Een uitzondering geldt voor liefde voor de medezwemmer, die wel begrijpt hoe groot de opoffering voor de topsport moet zijn. Toch is de topsport een eenzaam bestaan, waarbij je beste vriend soms een tam konijn is.

videotrailers & clips