Coureur (2018)

Als het koers is, dan is het koers. Niets gaat voor het wielrennen in deze prent over een zelfdestructieve topsporter.
play

6,1 details

  • 96 Min
  • Drama
  • België
96 Min België

Coureur speelt zich if in België en Italië en volgt het lijden, de glorie en de dromen van een jonge ambitieuze fietser die koste wat kost naar succes hongert, wat de gevolgen dan ook mogen zijn voor hemzelf en voor zijn naasten.

Regie
Kenneth Mercken
Cast
Koen De Graeve, Gunther Lesage, Karlijn Sileghem, Carlo Ferrante, Loïc Bellemans, Fortunato Cerlino, Patrick Tuerlinckx, Niels Willaerts, Nicola Rignanese, Anton Petrov, Vladislav Prigunov.
Release
18.10.2018
Release NL
09.05.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Kenneth Mercken | Cast: Niels Willaerts (Felix Vereecke), Koen de Graeve (Mathieu Vereecke), Fortunato Cerlino (Bruno Leone), Nicola Rignanese (Fabio), Karlijn Sileghem (moeder), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2018

België, wielrenland. De Vlaamse regisseur Kenneth Mercken put flink uit eigen ervaringen als semiprofessionele sportfietser voor het scenario van het stilistische en spannende Coureur. Hij kneedt een verhaal over obsessie, rivaliteit en ladingen doping. Want hoe ver wil je gaan om de top te bereiken? De suspense zit 'm niet in óf de zelfdestructie van hoofdpersoon Felix wordt voltrokken, maar hoe.

Bijna dierlijk beweegt de blote rug van Felix Vereecke, de amateurkampioen van België, als hij bezweet in het halfdonker op zijn hometrainer voortpeddelt. Net een stuk vee. Felix gaat naar Italië om te doen wat zijn pa Bruno nooit voor elkaar heeft gekregen: geld verdienen met wielrennen. Daar aangekomen stelt hij echter direct al niet meer zo veel voor. Tegelijk is er wat merkwaardigs met hem aan de hand. Felix heeft nooit de puberteit bereikt, en dus moet hij fysiek nog zwaarder bergopwaarts om hetzelfde te bereiken als zijn concurrentie.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Coureur

acties