Warrig allegaartje over spionnenfilms, verloren exen, melancholieke filmregisseurs en liters jaloezie.
play

5,6 details

  • 114 Min
  • Drama
  • Frankrijk
114 Min Frankrijk

Ismaël Vuillard maakt films. Hij is bezig met een film over Ivan, een aparte diplomaat, geïnspireerd door het leven van Ismaëls broer. Samen met Bloom, zijn meester en schoonvader, rouwt Ismaël nog steeds om de dood van Carlotta, die al twintig jaar overleden is. Toch is hij een nieuw leven begonnen Sylvia. Sylvia is het licht van zijn leven. Gek wordende door zijn problemen stapt hij van de set af en laat de opnames achter zich. Hij trekt zich terug als een kluizenaar in zijn ouderlijk huis in Roubaix, samen met de geesten van zijn verleden - letterlijk.

Alt titel
Ismael's Ghosts
Regie
Arnaud Desplechin
Cast
Marion Cotillard, Charlotte Gainsbourg, Mathieu Amalric, Louis Garrel, Alba Rohrwacher, Hippolyte Girardot, Samir Guesmi, László Szabó.
Release
17.05.2017
Release NL
29.06.2017
Release DVD
11.10.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Arnaud Desplechin | Cast: Mathieu Amalric (Ismaël Vuillard), Marion Cotillard (Carlotta Bloom), Charlotte Gainsbourg (Sylvia), Louis Garrel (Ivan Dedalus), Alba Rohrwacher (Arielle/Faunia), László Szabó (Henri Bloom), Hippolyte Girardot (Zwy) | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2017

Les Fantômes d'Ismaël: opener van het zeventigste Cannes filmfestival en de nieuwste telg van Arnoud Desplechin. Een ambitieus allegaartje over spionnenfilms, verloren exen, melancholieke filmregisseurs en liters jaloezie. Dankzij het trio van Cotillard, Gainsbourg en Amalric valt er nog wat stevig acteerwerk en inlevingsvermogen te vinden, het scenario zet er echter weinig diepgang tegenover.

Desplechin tracht meerdere films in één te fabriceren en opent met een mysterieuze thrillerscene. Het blijkt onderdeel te zijn van een film binnen de film, een werkje geregisseerd door hoofdpersoon Ismaël. Terwijl hij die film gebruikt als zelftherapie voor onverwerkte ervaringen, springt de film tussen allerlei verhaallijnen. Zijn stiefvader bekommert zich nog altijd om Carlotta, de inmiddels twintig jaar vermiste ex van Ismaël. Hij heeft haar echter al officieel doodverklaard en een nieuw liefje gevonden in Sylvia, de lieftallige astronoom. De bom barst zodra de elusieve Carlotta subiet op het strand verschijnt en Ismaël confronteert met zijn verleden. In een ingewikkeld ménage à trois piekert Ismaël over de keuze tussen twee vrouwen, worstelt Carlotta met het oppakken van haar oude leven en huivert Sylvia voor de onverwachte concurrentie.

videotrailers & clips