The Day After (2017)

Als ongemakkelijkheid je ding is, zit je wel goed met dit kleine, monochrome Zuid-Koreaanse relatiedrama.
play

7,0 details

  • 92 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Zuid-Korea
92 Min Zuid-Korea

Areum begint aan de eerste dag bij haar nieuwe baan bij een kleine uitgever. Haar baas Bongwan had een geheime relatie met de vorige vrouw die daar werkte en ze zijn recent uit elkaar gegaan. Vandaag gaat hij ook gewoon van zijn huis en zijn vrouw naar zijn werk, in de donkere ochtend. De herinneringen aan de vrouw die is vertrokken wegen zwaar op hem. Juist deze dag vindt de vrouw van Bongwan een liefdesbriefje, baant zich een weg naar zijn kantoor om hen te confronteren, ziet Areum en denkt dat zij de lover van haar man is.

Alt titel
Geu-hu
Regie
Sang-soo Hong
Cast
Min-hee Kim, Hae-hyo Kwon, Sae-byeok Kim, Ki Joabang, Yunhee Cho, Taeu Kang.
Release
22.05.2017
Release NL
08.08.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Sang-soo Hong Cast: Hae-hyo Kwon (Bongwan Kim), Min-hee Kim (Areum Song), Yunhee Cho (Haejoo Song), Sae-byeok Kim (Changsook Lee), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2017

Hij eet gewoon lekker verder. Wanneer zijn vrouw vraagt of hij een ander heeft, weigert Bongwan haar te antwoorden. Maar hij heeft dan ook geen minnares, niet meer. Hij heeft Changsook namelijk al in geen maand meer gezien en neemt zelfs een vervangster aan in zijn uitgeverij: de jonge Areum. En dan vindt zijn vrouw een gedichtje van hem, en staat ze ineens op de werkvloer terwijl hij er net even niet is. Ze denkt dat de nieuweling het geheime liefje is. Laten we het erop houden dat dit een ietwat ongemakkelijke situatie oplevert.

Het kleinschalige Zuid-Koreaanse drama The Day After dong mee naar een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. Het is de nieuwste van Sang-hoo Hong, een graag geziene naam in bepaalde kringen van liefhebbers van Aziatische film. Zijn nieuwste is gefilmd in prachtig zwart-wit en vertelt zijn verhaal met veel sprongen in de tijd, waarbij je steeds even moet nadenken waar in het verhaal je nu weer bent. Daarmee wordt een hoop gevraagd van de kijker. Misschien wel een beetje te veel.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Day After

acties