Charmant drama over twee broers en een zus die met vallen en opstaan het wijnbedrijf van hun vader overnemen.
play

6,3 details

  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
Frankrijk

Jean heeft een decennium geleden zijn familie in de steekg elaten om de wereld rond te reizen. Als hij hoort dat zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar huis.

Alt titel
Ce qui nous lie, Back to Burgundy
Regie
Cédric Klapisch
Cast
Pio Marmaï, François Civil, María Valverde, Ana Girardot, Yamée Couture.
Release NL
06.07.2017
Release DVD
06.10.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Cédric Klapisch | Cast: Pio Marmaï (Jean), Ana Girardot (Juliette), François Civil (Jérémie), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2017

Een uitgestrekt landgoed in de Bourgogne, inclusief wijngaard; geen verkeerde plek om te wonen. Toch is de jonge Jean er klaar mee in de opening van het lichtvoetige familiedrama Retour en Bourgogne. Hij wil meer zien en beleven, trekt de wijde wereld in en keert pas tien jaar later weer terug. Noodgedwongen, want zijn vader ligt op sterven. Hoewel hij onbewust misschien wel meer redenen heeft.

Want waarom is hij anders niet ook langsgekomen toen zijn moeder vijf jaar geleden stierf? Na een paar snelle omhelzingen van zijn jongere broer en zus beginnen de verwijten al snel rond te slingeren. Ook op de druivenvelden is er onenigheid. Met een vader die te ziek is om te bepalen wanneer en hoe de vruchten worden geplukt en verwerkt, moeten zijn kinderen voor het eerst zelf knopen door gaan hakken.

videotrailers & clips