Woodshock

Woodshock (2017)

Mooi gefilmde, impressionistische verbeelding van depressie in combinatie met wietgebruik.
play

4,4 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Een getroebleerde vrouw heeft een enorm verlies ervaren. Ze is emotioneel helemaal gebroken, maar tegelijkertijd vervaagt de grens tussen fantasie en realiteit door een levensgevaarlijke drug die ze tot zich heeft genomen.

Regie
Kate Mulleavy
Laura Mulleavy
Cast
Susan Traylor, Kirsten Dunst, Lorelei Linklater, Steph DuVall, Pilou Asbæk, Joe Cole, Jack Kilmer, Joel McCoy, Michael Pavlicek, Joseph Wray Barney, Henry Pokorski, Kyler Jude Hanson.
Release
04.09.2017
Release NL
30.08.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Kate & Laura Mulleavy | Cast: Kirsten Dunst (Theresa), Joe Cole (Nick), Pilou Asbæk (Keith) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2017

In 2011 won Kirsten Dunst de prijs voor de beste actrice in Cannes, voor haar rol van depressieve jonge vrouw in Lars von Triers Melancholia. De soms impressionistische verbeelding van haar depressie was het beste onderdeel van Von Triers film over het einde van de wereld. Voor haar rol kon Dunst uit eigen ervaring putten, gezien zij enkele jaren daarvoor publiekelijk voor haar eigen depressie uitkwam. In Woodshock speelt zij Theresa, wederom een vrouw die afglijdt in een impressionistisch weergegeven depressie. Dit keer is daar een zeer tastbare oorzaak voor aan te wijzen.

Het regiedebuut van Kate en Laura Mulleavy opent namelijk met het overlijden van Theresa's terminaal zieke moeder, met behulp van een vergiftigde joint die Theresa aan haar moeder geeft. Haar vriendje Nick wil met haar naar een nieuwe plek verhuizen, maar Theresa staat erop om in haar moeders huis te blijven wonen. Ondertussen keert ze weer terug naar haar werk, in een apotheek waar medische marihuana wordt verkocht, maar is daar erg afwezig. Haar zware gevoelens van verdriet en apathie worden versterkt als een zieke oude man om hetzelfde soort giftige joint komt vragen in de winkel, maar later terugkomt met de klacht dat hij nog leeft. Dan overlijdt een jongen die dezelfde dag ook in de winkel kwam onder mysterieuze omstandigheden. Is Theresa nu ook al verantwoordelijk voor zijn dood?

videotrailers & clips