Fijne nieuwe film van de legendarische Agnès Varda over de kracht van het beeld; Simpel en charmant.
play

8,2 details

  • 89 Min
  • Documentaire
  • Frankrijk
89 Min Frankrijk

Regisseur Agnes Varda en fotograaf / kunstenaar J.R. reizen door het platteland van Frankrijk en vormen een onwaarschijnlijke vriendschap.

Regie
Jr.
Agnès Varda
Cast
Agnès Varda, Jr., Mimi.
Release
19.05.2017
Release NL
07.12.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Agnès Varda & JR | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2017

Een nieuwe film van Agnès Varda is op zichzelf eigenlijk al reden voor een feestje. Het is alweer bijna tien jaar geleden dat de bijna negentigjarige filmmaker de wereld trakteerde op Les Plages d'Agnès. Het zou een waardig slot van een imposant oeuvre geweest zijn. Nu heeft ze samen met fotograaf JR met Visages Villages een fijn nieuw hoofdstuk toegevoegd aan een carrière die in 1955 begon met La Pointe-Courte, het startsignaal voor de nouvelle vague (erkenning die ze pas later kreeg, nadat Godard en Truffaut ervandoor waren gegaan met die eer).

Daarna maakte zij door de decennia heen meesterlijke drama's zoals Cléo de 5 à 7 (1962) en Sans Toit ni Loi (waar ze in 1985 de Gouden Leeuw voor won in Venetië), en mooie documentaires zoals Les Glaneurs et la Glaneuse (2000). Voor Visages Villages won ze ook weer een prijs: het Gouden Oog voor de beste documentaire op het Cannes filmfestival. De opzet van deze nieuwste film is heel simpel: Agnès Varda en de vijfenvijftig jaar jongere fotograaf JR reizen door het platteland van Frankrijk en doen daar dorpjes aan om de lokale gemeenschap te ontmoeten en portretten te fotograferen van mensen, die vervolgens ter plekke worden uitvergroot en op muren of andere plekken worden geplakt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Visages, villages

acties