Ontroerende animatiefilm over een bejaarde dame die zielsalleen de winter doorbrengt aan de kust.
play

6,8 details

  • 75 Min
  • Animatie
  • Frankrijk
  • Canada
75 Min Frankrijk

Louise, een oude vrouw, strandt in een resort aan zee, nadat ze de laatste trein dat vakantieseizoen gemist heeft. In plaats van in paniek te raken, accepteert ze haar lot en besluit ze gewoon om te gaan met de problemen waar ze voor komt te staan.

Alt titel
Louise by the Shore
Regie
Jean-François Laguionie
Cast
Dominique Frot, Jean-François Laguionie, Antony Hickling, Diane D'Assigny.
Release
15.06.2016
Release NL
13.07.2017

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean-François Laguionie | Stemmencast : Dominique Frot (Louise), e.a. | Speelduur: 75 minuten | Jaar: 2016

De vermaarde Japanse filmkunstenaar Hayao Miyazaki heeft animatie altijd beschouwd als een middel en niet als een doel op zich. Met die gedachte hoeft een animatiefilm er dan ook niet levensecht uit te zien om een diepe emotionele indruk achter te laten. Het aangrijpende gestileerde werk van onze eigen Michaël Dudok de Wit met het prachtige spel van licht en schaduw bewijst dat wel.

Van deze orde is ook het beeldschone Franse Louise en Hiver (Louise in de Winter), waarin de achtergronden zijn opgebouwd uit vage aquarelstreken, de huizen en mensen nauwelijks detail hebben en ook de dialoog een ondergeschikte rol heeft gekregen. Zelfs het aantal personages is tot een minimum beperkt, waarbij iedereen behalve de titelfiguur is gedegradeerd tot bijrolspeler.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Louise en hiver

acties