John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019)

Everyone Is Waiting For John Wick

Reviews (2)

Mav Damian

Avatar

Parabellum is al de derde deel in de John Wick reeks en is ook direct de meest intense van alle drie.

Er word vaak geklaagd in een actiefilm als er meer actie is dan verhaal, waar ik totaal daarmee niet mee eens ben. Het is juist de bedoeling als je een non stop actiefilm wild creëeren die nog eens mooi uitstraalt met cinematografie en geografische vechtscene is dit meer dan genoeg al voor goede actiefilm.

Het probleem is dat ze bij het plot meer wouden vertellen wat het totaal overbodig maakte. Ze konden beter gewoon het simpel houden door een lange overleving actiefilm van te maken. Wat ook voor een deel was, maar kwam er een overbodig verhaallijn tussen met het personages die gespeeld word door Asia Kate Dillon dat opbouwde naar een matig einde.

Wat de film redde waren de lange brute actiescènes in de film en ook dat het niet te veel van het zelfde was. Chad Stahelski is een regisseur die begrijpt hoe dat hij actiescènes moet maken. Het is leuk om te hoe vaak de actiescènes veranderen van plaats en andere manieren van vechtscene's maakt deze film zeer entertainment om naar te kijken.

Ook nog een hoogtepunt was de bijpersonage van Halle Berry. Was leuk om haar te zien in een zeer deftige actiefilm.

Een 8/10

Mr.Movies

Avatar

John Wick: Chapter 3 - Parabellum is de derde film uit de John Wick filmserie. De film is geregisseerd door Chad Stahelski, die ook deels de eerste en helemaal zelfstandig de tweede John Wick film heeft geregisseerd.

In de film is John Wick (Keanu Reeves) op de vlucht voor een leger huurmoordenaars, want nadat John een lid van het moordenaarsgilde doodde, heeft de rest van het gilde een prijs van 14 miljoen dollar op zijn hoofd gezet.
John is zo ook zijn lidmaatschap bij het gilde verloren en heeft zo geen toegang meer tot de andere leden van het gilde en het wapenarsenaal. John moet het zo eigenhandig met weinig wapens opnemen tegen vele gevaarlijke premiejagers.

Met John Wick Chapter 2 wisten ze de wereld van John Wick op een goede en interessante manier uit te breiden. Bij Chapter 3 hebben ze de wereld niet echt verder uitgebreid. Ze hebben de film wel gevuld met veel extra actie scenes, die zich op verschillende locaties afspelen. Door deze verschillende locaties voelen de actie scenes ook allemaal anders aan. Zo is het leuk om John Wick te zien vechten op deze verschillende locaties met verschillende passende wapens. Zo is het ene gevecht ook serieus of bruut terwijl een andere gevecht meer komisch is bedoeld. De film heeft wel wat uitleggende praat scenes, maar dit zijn er maar een paar vergeleken de vele vecht scenes. Zo is dit ook echt een film voor actie liefhebbers.

Keanu Reeves zet weer goed en geloofwaardig actie acteerwerk neer in deze film. Zo toont hij goed zijn fysieke en innerlijke pijn. Ondanks dat hij wel wat stuntmannen gebruikt, doet Keanu de meeste actie verder zelf. De film brengt ook vele personages terug en geven de meeste van hun ook de kans om te schijnen in een eigen actie scene. De nieuwe castleden zorgen ook voor leuke en spannende nieuwe personages. Halle Berry krijgt met deze film weer eens de kans om te laten zien dat ze nog steeds goede actie scenes kan neerzetten. Mark Dacascos en wat andere nieuwe Aziatische castleden zetten goed de ninja premiejagers neer, die zo ineens vanuit de schaduw kunnen opduiken. Dit helpt goed met het extra spannender maken van de film.