Happy Death Day

Happy Death Day (2017)

How will you die?

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Happy Death Day is een nieuwe horror mysterie film geregisseerd door Christopher Landon, de regisseur van Paranormal Activity: The Marked Ones en Scout Guide to the Zombie Apocalypse.

De film gaat over de studente Tree Gelbman (Jessica Rothe). Als ze op haar verjaardag wakker wordt in het bed van haar medestudent Carter Davis (Israel Broussard) probeert ze haar dag op haar gewone studente manier door te komen, maar als ze in de avond wordt gevolgd en vermoord door iemand met een baby masker, herleeft ze haar dag opnieuw.
Wanneer hetzelfde weer gebeurd de volgende dag, leert ze dat ze vast zit in een tijdloep en ze gedoemd is deze dag te herhalen tot ze haar moordenaar weet te ontmaskeren en zo kan leren hoe ze haar dood kan voorkomen.

Deze horrorfilm komt door gebruikt te maken van een tijdloep al snel over als een als de film Groundhog Day, maar dan in een horror jasje. Films met een tijdloep kunnen leuk zijn, maar dit is na Before I fall en 2:22 al de derde film dit jaar die gebruik maakt van een tijdloep in het verhaal. Als je een of beide van deze films al gezien hebt dit jaar kan het gebruik van weer een tijdloep in een andere film wat herhaaldelijk overkomen. Gelukkig weten ze deze film wel interessant te houden voor het publiek door gebruik te maken van een gemaskerde moordenaar. Zo kun je als kijker zelf proberen te raden wie de dader nou is. Jammer valt de dader wel gemakkelijk te identificeren als je zelf goed blijft opletten gedurende de film. Zo kun je de film wel voor zijn en je interesse verliezen wanneer ze achter de verkeerde verdachte aanzitten. Als dan uiteindelijk de rede van de moordenaar bekent wordt gemaakt, kan deze rede ook tegenvallen. De rede kan voor sommigen namelijk wat flauw en zwak overkomen.

De film wordt op een punt ook meer komisch in plaats van eng. Zo kan de film voor mensen die naar de bioscoop gaan voor een horrorfilm wel wat tegenvallen. Verder is de film wel leuker voor een jonge tieners van net boven de zestien, want voor oudere kijkers kan de film qua horror wel wat tegenvallen, omdat er uiteindelijk meer om de film valt te lachen dan dat de film echt eng is.

De cast van de film bestaat wel uit een groep beginnende acteurs. Gelukkig weten de meeste wel geloofwaardig over te brengen dat ze in een tijdloep zitten door bepaalde scenes steeds op een geloofwaardige manier te herhalen. Jessica Rothe levert goed werk als de hoofdrolspeelster in de film. Het is leuk om te zien hoe ze haar personage aanpast gedurende de film, om eerder achter de identiteit van de moordenaar te komen.