Happy Death Day (2017)

How will you die?

Een voordeel van deze 'time loop'-horror: het onsympathieke hoofdpersonage wordt keer op keer op keer vermoord.
play

6,1 details

  • 96 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

Studente Tree Gelbman wordt wakker in het bed van een vreemde jongen na een wilde nacht, maar dat blijkt de minste van haar problemen die dag. Want deze dag blijkt die van haar moord. Het is een dag die ze telkens opnieuw beleeft, van de alledaagse details tot aan het ijzingwekkende, dodelijke einde dat ze elke dag weer moet doormaken. Totdat ze clues begint te ontdekken die haar naar de identiteit van haar moordenaar kunnen leiden. Kan ze voor het einde van haar dag uitvinden wie haar gaat vermoorden, en dat dan voorkomen?

Regie
Christopher Landon
Cast
Donna DuPlantier, Billy Slaughter, Jessica Rothe, Israel Broussard, GiGi Erneta, Laura Clifton, Rob Mello, Charles Aitken, Jason Bayle, Ruby Modine, Jimmy Gonzales, Rachel Matthews, Tenea Intriago, Cariella Smith, Blaine Kern III, Phi Vu, Victoria Van Fleet, Brady Lewis, Ramsey Anderson.
Release
13.10.2017
Release NL
12.10.2017
Release DVD
21.02.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Christopher Landon | Cast: Jessica Rothe (Tree Gelbman), Israel Broussard (Carter Davis), Rachel Matthews (Danielle), Charles Aitken (Gregory), Ruby Modine (Lori), Jason Bayle (David), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2017

Aandoenlijk, zoals de makers van Happy Death Day een ode brengen aan de moeder aller 'time loop'-films Groundhog Day uit 1993. In een scène die louter dient ter ophemeling van laatstgenoemde film, is de ietwat sukkelige Carter met stomheid geslagen, omdat zijn studiegenoot nog nooit van acteur Bill Murray heeft gehoord. Een knullige scène natuurlijk, maar ergens is hij ook heel sterk: de makers beseffen namelijk dondersgoed hoe hun horrorfilm zich tot deze klassieker verhoudt.

De verhaalstructuur is hetzelfde. In beide films wordt gespeeld met het concept van cyclische tijd. Met andere woorden: het hoofdpersonage beleeft een scherp afgebakende periode - bijvoorbeeld een uur, een dag of een week - telkens opnieuw. Om de cyclus te doorbreken moet hij of zij bij zichzelf te rade gaan. Dikwijls is het een morele kwestie, waarbij de oplossing ligt in een aanpassing van het gedrag richting de omgeving.

alle artikelen (3)

Happy Death Day Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Happy Death Day

acties