Blu-ray review 'Happy Death Day' - Groundhog-horror!

Blu-ray review 'Happy Death Day' - Groundhog-horror!

Jessica Rothe rent maar rond en wordt helemaal dol.

Regie: Christopher Landon | Cast: Jessica Rothe (Tree Gelbman), Israel Broussard (Carter Davis), Rachel Matthews (Danielle), Charles Aitken (Gregory), Ruby Modine (Lori), Jason Bayle (David), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Bioscooprelease: 05.10.2017 | Recensie: 2 sterren

Een goed gegeven maakt nog geen goede film. Dat is vooral wat de low budget Happy Death Day bewijst. Het idee van de film is namelijk erg aardig: iemand beleeft dezelfde dag steeds opnieuw, iets dat in Edge of Tomorrow (2014) en uiteraard Groundhog Day (1993) sterk werd toegepast. Deze PG-13 horrorfilm doet het met wat bloed en horror een beetje na, iets dat overigens wel goed scoorde bij het bioscooppubliek.

In het $5 miljoen kostende Happy Death Day blijft een universiteitstudent de dag van haar moord opnieuw herleven van de verschrikkelijke details tot het daadwerkelijke einde. Tijdens deze verschrikkelijk herbelevingen komt ze ook nog eens achter de identiteit van haar moordenaar.

Universal Pictures bracht Happy Death Day uit op HD-schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: februari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Engels | EAN: 5053083137250 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De Blu-ray schijf van Happy Death Day zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. De voorkant laat de filmposter zien, met daarboven de aankondiging dat er ook een alternatief einde te zien is. De achterkant laat vooral weten dat er nog wat extra's terug te vinden zijn op de schijf.

Beeld

Deze "Groundhog Day meets Scream" van Blumhouse Productions is uiteraard een redelijk snelle productie, maar dit neemt niet weg dat het er filmisch uit kan zien. En dat doet deze film gelukkig, ook via deze High Definition-schijf. Universal Pictures levert over het geheel een prima schijf af, met een prima detailbehoud in de donkere scènes en zelfs wat aardige praktische en visuele effecten.

Geluid

Bear McCreary mocht zorgen voor de muzikale ondersteuning van de film, iets dat hij ook al deed voor de serie The Forest en de films 10 Cloverfield Lane en The Cloverfield Paradox. Het is allemaal erg basic, met de standaard scare jumps en ondersteunende muziek. Dialoog is verder prima te volgen, maar verwacht hier niet teveel van.

Bonusmateriaal

Universal heeft deze schijf van Happy Death Day een aantal extra's meegegeven. Check hieronder de details:

Alternate Ending: Voor de fans ook nog een alternatief einde van zo'n 2 minuten. Deze is ook compleet anders, dus zeker even bekijken na de hoofdfilm.

Deleted Scenes: Met een speelduur van ruim 9 minuten en de titels Cupcakes and Killers, You Killed Me! en Tree's Final Walk of Shame aardig om even te zien na de hoofdfilm.

Worst Birthday Ever!: Een snelle, meer promo-featurette over de realisatie van de film. Met zo'n 3 minuten uiteraard te kort.

Behind the Mask: The Suspects: Net als bovenstaande een erg korte featurette die inzoomt op het 'whodunit'-element.

The Many Deaths of Tree: Niet meer dan een kleine twee minuten beelden uit de film gericht op, jawel, de dood van Tree.

Basic PG-13 horrorfilm met een aardig gegeven

Happy Death Day valt niet enorm op tussen de vele low budget horrorfilms, maar het verhaal zorgt voor een aardige afwisseling. Jammer genoeg is de uitwerking na een redelijk sterk begin niet heel verrassend en zul je alleen van de film genieten als je smult van dergelijke standaard PG-13 invulling. Regisseur Landon zou een vervolg willen maken. Check hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair