Breathe (2017)

An inspiration love story

Het regiedebuut van Andy Serkis vertelt het waargebeurde verhaal van de verlamde doorzetter Robin Cavendish die vocht tegen polio.
play

6,2 details

  • 118 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
118 Min Verenigd Koninkrijk

Robin Cavendish is een man die zijn hele leven nog voor zich heeft wanneer hij verlamd raakt door polio, terwijl hij zich bevindt in Afrika. Met de diagnose dat hij nog maar een paar jaar te leven heeft, brengt zijn vrouw Diana hem van het ziekenhuis naar hun huis. Samen besluiten ze zich niet te laten beperken door verwachtingen en inspireren ze elkaar door hun humor, moed en lust voor het leven.

Regie
Andy Serkis
Cast
Andrew Garfield, Hugh Bonneville, Tom Hollander, Claire Foy, Roger Ashton-Griffiths, Diana Rigg, Ed Speleers, Camilla Rutherford, Dean-Charles Chapman, Jonathan Hyde, Penny Downie, Andre Jacobs, Miranda Raison, James Wilby, Ben Lloyd-Hughes, Amit Shah, Terri Norton, Emily Bevan, Charles Streeter, Kiera Bell, David Butler.
Release
13.10.2017
Release NL
14.12.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Andy Serkis | Cast : Andrew Garfield (Robin Cavendish), Claire Foy (Diana Cavendish), Hugh Bonneville (Teddy Hall), Ed Speleers (Colin Campbell), Tom Hollander (Blogss en David Backer), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2017

Toen acteur Andy Serkis eens niet vol met plakkertjes of in een groen pak met bolletjes zat raakte hij in gesprek met zijn vriend Jonathan Cavendish. De twee waren in 2011 een productiebedrijf begonnen. Cavendish doordrong zijn zakenpartner er nog eens van dat hij een bijzondere familiegeschiedenis met zich meedraagt.

De filmproducent is namelijk de zoon van een van de langstlevende poliopati├źnten. Zijn vader, Robin Cavendish, liep de ziekte op als theehandelaar in Afrika. Toen de man op jonge leeftijd en pasgetrouwd ineenstortte gaven de artsen hem hooguit drie maanden. De verlammingsziekte betekende destijds een doodsvonnis. Met behulp van kunstmatige ademhalingsmachines wist Cavenish echter vierenzestig te worden tot hij in 1994 overleed.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Breathe

acties