The Dare

The Dare (2019)

It's all fun and games until somebody dies.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Dare is een nieuwe horror film geregisseerd en deels geschreven door Giles Alderson, de regisseur van World of Darkness.

In de film wordt Jay Jackson (Bart Edwards) wakker in een kelder waar hij samen met drie andere mensen vastzit. De vier worden vastgehouden door en gemaskerde gespierde man, die de gevangen dwingt elkaar te pijnigen. De gevangenen moeten zien te ontdekken wat ze met elkaar gemeen hebben en waarom ze gevangen worden gehouden. Ze moeten nu ook een plan zien te bedenken om te kunnen ontsnappen voor hun gijzelaar ze elkaar laat doden of hij dit zelf met ze doet.

Deze film komt al snel over als een nieuwe film uit de Saw filmserie, die dan door fans van deze serie is gemaakt. De film is gevuld met bloederige momenten en puzzels die de personages moeten doorgaan en zien op te lossen. Helaas komen deze situaties al snel als bekend over en dan helemaal bij mensen die bekend zijn met de Saw films. Vergeleken met de Saw films mis je als kijker ook een mysterie rond om de film om je geïnteresseerd in de film te houden. De enige spanning krijg je bij deze film alleen als een personage een domme fout maakt, waardoor er weer iemand dood kan gaan of wordt bezeerd door een ander personage. Als horror fan kun je beter een van de goede Saw films terug kijken.

Het acteerwerk is verder ook niet zo bijzonder, want je krijgt alleen gedurende de film informatie over de personages, maar ze zijn verder niet echt goed uitgewerkt om echt iets om de personages te geven. Door de vele clichés en fouten die ze maken, begin je je eerder aan de personages te irriteren dan dat je echt medelijden met ze krijgt.