nu in de bioscoop

Creed II (2018)

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Creed II is het vervolg op de eerste Creed film de spin-off filmserie van de Rocky filmserie. Dit vervolg is geregisseerd door Steven Caple Jr., de regisseur van The Land.

In de film heeft Adonis Creed (Michael B. Jordan) het tot wereldkampioen zwaargewicht boksen weten te schoppen met de hulp en advies van Rocky Balboa (Sylvester Stallone). Adonis kan zich zo meer op zijn vriendin Bianca (Tessa Thompson) consenteren.
Adonis kan niet lang van zijn rust genieten, want hij wordt uitgedaagd voor de titel van zwaargewicht wereldkampioen door Viktor Drago (Florian Munteanu). Viktor Drago is de zoon van Ivan Drago (Dolph Lundgren), de bokser die in een bokswedstrijd Adonis zijn vader heeft gedood.
Deze strijd is voor zowel Adonis als Rocky erg persoonlijk en om te kunnen winnen hebben ze elkaar hard nodig voor deze strijd.


Met dit vervolg van de eerste Rocky spin-off spelen ze meer en wat beter in op de voorgaande Rocky films. Zo kan deze film als wat bekend, maar zo gelukkig ook als vermakelijk overkomen voor fans van de oude Rocky filmserie.
Deze film bevat wel meer boks training scenes dan de echte boks gevecht scenes, maar dit komt omdat ze ervoor gekozen hebben om zowel Adonis en Viktor hun trainingen te laten zien. Zo zie je als kijker waar beide partijen voor vechten en kun je beide kanten van de boksring wat beter begrijpen. Zo kun je ondanks dat je weet dat Drago de schurk van het verhaal is, toch ook wat medelijden met hem hebben.
De training scenes laten ook goed de verschillende manieren zien hoe noks trainingen gedaan worden in verschillende delen van de wereld waar ze rekening houden met een ander klimaat.

Steven Caple Jr. heeft de bokswedstrijd scenes ook weer op een standaard manier gefilmd zoals regisseurs in andere boks films vaak doen. Ryan Coogler die de eerste Creed film heeft geregisseerd wist deze scenes wel wat beter in beeld te brengen. Voor een regisseur die meer korte films heeft geregisseerd heeft Steven Caple Jr. het verder wel goed gedaan bij deze film.

Het acteerwerk wordt ook weer goed gedaan in deze film. Michael B. Jordan komt goed en realistisch over als een bokskampioen, maar die nu wat meer ballast met zich mee draagt omdat hij keuzes moet maken om zijn overleden vader te wreken of toch veilig bij zijn geliefden te blijven.
Sylvester Stallone komt met deze film ook wat beter naar voren, want in de eerste Creed hoefde hij Adonis alleen echt te training, maar in deze film moet hij hem ook meer adviseren om de juiste keuzes te kunnen maken. Zijn personage wordt in deze film ook weer confronteert met fouten die hij in het verleden heeft gemaakt, waardoor hij zijn vriend verloor.
Dolph Lundgren en Florian Munteanu komen in deze film ook wat meer over als begrijpelijkere tegenstanders in plaats van echte schurken. Dit had Dolph Lundgren in Rocky IV wel wat meer, maar dat kwam omdat hij in deze film meer symbool stond voor het communisme.