Creed II (2018)

Een nieuwe triomf voor Adonis, maar misschien nog wel meer voor zijn mentor Rocky.
play

6,8 details

  • 130 Min
  • Actie
  • Drama
  • Sport
  • Verenigde Staten
130 Min Verenigde Staten

Het leven is een balanceerspel geworden voor Adonis Creed. Tussen persoonlijke verplichtingen en de training voor zijn volgende grote gevecht, staat hij ook voor de grootste uitdaging van zijn leven. Het feit dat hij tegenover een tegenstander met banden met zijn familieverleden komt te staan, intensifieert zijn aanstaande strijd in de ring alleen maar. Rocky Balboa is er aan zijn zijde om hem te helpen en samen zullen Rocky en Adonis hun gedeelde nalatenschap confronteren, zich afvragen of dit het vechten waard is en ontdekken dat niets belangrijker is dan familie. Creed II draait om het terugkeren naar de basis en opnieuw ontdekken waarom je überhaupt een kampioen bent, en om je eraan te herinneren dat, waar je ook heen gaat, je nooit kan ontsnappen aan je verleden.

Regie
Sylvester Stallone
Steven Caple Jr.
Cast
Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Brigitte Nielsen, Phylicia Rashad, Milo Ventimiglia, Wood Harris, Russell Hornsby, Florian Munteanu, Michael Buffer, Ivo Nandi, Andre Ward, Jacob 'Stitch' Duran, Ana Gerena, Myles Humphus, Kristoffe Brodeur, Darin Ferraro, Charles W Harris III, Chris Romrell, Robbie Johns, Les Price, Kristina Aponte, Monica Haynes, Zack Beyer, Patrice Harris.
Release
21.11.2018
Release NL
10.01.2019
Release DVD
15.05.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Caple Jr. | Cast: Michael B. Jordan (Adonis Johnson), Sylvester Stallone (Rocky Balboa), Tessa Thompson (Bianca), Phylicia Rashad (Mary Anne Creed), Dolph Lundgren (Ivan Drago), e.a.| Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2018

Sylvester Stallone had waarschijnlijk zelf ook niet verwacht dat zijn creatie Rocky Balboa een dikke veertig jaar na diens eerste film nog altijd een lopende filmreeks zou hebben. Toegegeven, hij poogde deze franchise tweemaal af te sluiten, eerst in 1990 met Rocky V en later in 2006 met Rocky Balboa. En waarschijnlijk had Stallone het daar ook bij gelaten als hij niet een paar jaar geleden door Ryan Coogler was benaderd voor een doorstart: een film waarin bokser Rocky niet langer de hoofdpersoon is, maar fungeert als coach van de zoon van zijn in de ring gestorven vriend Apollo Creed. In de business noemt men dat tegenwoordig een 'zachte reboot': een film die weliswaar de continuïteit van de voorgaande delen intact laat, maar vooral moet fungeren als een nieuw startpunt in de reeks.

Creed gaf de reeks in 2015 nieuw leven, maar in tegenstelling tot veel andere gereanimeerde filmreeksen klaarde Coogler de klus niet door het verleden de rug toe te keren, maar door er juist wat dieper in te graven. Sterker nog, waar Stallone in zijn beoogde afsluiter Rocky Balboa vooral teruggreep op het allereerste deel en alles daartussen grotendeels negeerde, erkende Coogler zelfs de dieptepunten van de reeks. En die zijn er genoeg; na het eerste deel ging het met de Rocky-films namelijk vrij snel bergafwaarts. Maar dat troebele verleden betaalt zich tientallen jaren later uit als iets waardevols. De emotionele bagage van de personages is voor de nieuwe filmmakers een grote aanwinst. En dat deze afkomstig is uit ondermaatse films is eigenlijk wel passend. Zowel Stallone als Rocky heeft niet altijd de juiste keuzes gemaakt, maar daar zijn ze allebei wijzer van geworden.

videotrailers & clips

alle artikelen (30)

Creed II Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Creed II

acties