Algemeen

Geschrapte scène 'Creed II' verbijsterde Sylvester Stallone

De beelden staan op de Blu-Ray, maar de acteur heeft ze ook op zijn Instagram gedeeld.

door Arjen Rooseboom om 14:26 in Algemeen
Creed II was vorig jaar een van de betere sequels die de Rocky-franchise ooit heeft geproduceerd, maar de film was qua script wel weer afhankelijk van het verhaal van Rocky IV (1985). De impact van die gebeurtenissen moest hierin nog hard nadreunen.

We zagen hoe Michael B. Jordan in de ring kwam te staan tegenover Victor Drago (zoon van Dolph Lundgren's Ivan). Wat de film uiteindelijk niet deed, is ook mentor Rocky Balboa (Sylvester Stallone) en Ivan Drago zelf weer tegenover elkaar zetten, behalve in een kort gesprek aan het begin. Toch was er bijna een knokpartij tussen beiden geweest.

In de scène waar Creed zwaargewond in het ziekenhuis ligt na de eerste wedstrijd, komt de promotor langs met Ivan en Viktor, maar zij worden gestopt door Rocky. Er volgt een woordenwisseling waarna Rocky en Ivan verstrikt raken in een ouderwets vuistgevecht. In de montage werd deze sequentie weggesneden, tot grote teleurstelling van Stallone.


Acteur Lundgren (61) onthulde op de FanX-conventie in Salt Lake City: "Om een ​​of andere reden haalden ze het eruit en Sly was echt overstuur, hij wilde het erin hebben. Maar ik weet nog dat het aan het eind van een lange dag was en je zag dat hij de effecten al voelde. Ik dacht, dit is niet goed, ik moet nu ruzie gaan maken met deze kerel? Mijn baas? Het is goed gelukt hoor en we hebben er allebei van genoten, maar de regisseur besloot toch dat hij het gevecht daar niet wilde hebben".

Hoewel het natuurlijk qua fan-pleasing geweldig was geweest om de twee spierbundels nog eenmaal op elkaar te zien inbeuken, blijft het feit dat Creed II het niet echt nodig had. Het had waarschijnlijk te veel afgeleid. De film gaat niet over het laatste gevecht, maar over de volgende generatie die te maken heeft met het trauma van de eerste. Mee eens?

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dukat

Avatar

Ik had liever meer dialoog tussen de twee. 1x een heel kort gesprekje was teleurstellend

Ronin75

Avatar

Had er in moeten zitten natuurlijk. Ik miste juist wrijving tussen die twee.

Decepticon

Avatar

Ik kan het heel goed begrijpen waarom de scène er uit is geknipt, het is Creeds verhaal, maar ik had het toch heel graag in de film willen zien.

Symn

Avatar

Daarom is Stallone niet in staat films te maken: hij snapt er geen reet van.

Dukat

Avatar

@symn leg uit....

NieuwsFilm

meest populair