Blu-ray

Blu-ray review 'Creed II' - Creed & Rocky vs. de Drago's!

Michael B. Jordan keert terug in de ring, dit keer tegen de zoon van Ivan Drago.

door Bram de Groot om 15:58 in Blu-ray
Regie: Steven Caple Jr. | Cast: Michael B. Jordan (Adonis Johnson), Sylvester Stallone (Rocky Balboa), Tessa Thompson (Bianca), Phylicia Rashad (Mary Anne Creed), Dolph Lundgren (Ivan Drago), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Bioscooprelease: 10.01.2019 | FilmTotaal Recensie: 4 sterren

In 2015 was er een heropleving voor de Rocky-franchise. Creed bleek een doorslaand succes en Sylvester Stallone werd zelfs beloond met een Oscarnominatie voor Beste mannelijke bijrol. Het vervolg Creed II verscheen begin dit jaar in de Nederlandse bioscopen. Opnieuw met Jordan als de belangrijkste vechtjas en dit keer met Drago Jr. als tegenstander. Opnieuw was er veel succes!

In het $50 miljoen kostende Creed II, goed voor $214,1 miljoen wereldwijd, is het leven voor Adonis Creed een evenwichtsoefening geworden. Balancerend tussen persoonlijke verplichtingen en zijn volgende gevecht, maakt hij zich klaar voor de grootste uitdaging van zijn leven. Zijn volgende tegenstander heeft vanuit het verleden nog banden met zijn familie, wat zijn drang naar het winnen van deze strijd in de ring alleen maar intensiveert. Rocky Balboa bevindt zich continu aan zijn zijde en samen confronteren zij hun gedeelde nalatenschap. Ze vragen zich af wat werkelijk de moeite waard is om voor te vechten en ontdekken dat niets belangrijker is dan familie.


Discs 1 x 4K Blu-Ray | 1 x Blu-ray | Release: mei 2019 | Beeld: 2160p | 1080p HD 16 x 9 (2.4 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888246597 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De twee schijven van deze 4K Blu-ray uitgave van Creed II zitten vastgeklikt in een standaard zwarte 4K Blu-ray keepcase. De voorkant toont de vier voornaamste mannelijke hoofdpersonages. De leeftijd: 12 jaar.

Op een mooi 4K scherm komt deze schijf compleet tot zijn recht. De standaard Blu-ray al een genot om naar te kijken, maar met de juiste instellingen is 4K toch net weer een stukje beter. Het geheel komt erg filmisch over, ondanks dat de scherpte vrij hoog ligt. Creed II is doorgaans niet al te licht gefilmd. Desondanks blijven de details sterk aanwezig; iets dat bij de meegeleverde 1080p Blu-ray schijf ook het geval blijkt. De film focust zich ook sterk op muziek en de soundtrack (de muziek komt opnieuw van Ludwig Göransson) en boksgeweld komt tot zijn recht via een Dolby Atmos TrueHD-geluidstrack, die zich laat vertalen naar Dolby TrueHD 7.1. Puike schijf!

Bonusmateriaal

Er zijn uiteraard een aantal extra's terug te vinden op de uitgave. Deze staan op de standaard Blu-ray disc. Op de 4K-schijf staat alleen de film, ergens wat onhandig. Er zijn enkele verwijderde en verlengde scènes te zien van in totaal zo'n 10 minuten. Daarnaast zijn er de featurettes Fathers and Sons, Casting Viktor Drago en The Woman of Creed II. Met een speelduur van enkele minuten per featurette geven de titels al aan waar deze over gaan. Rocky's Legacy is een leukere video van ruim een kwartier. Hierin wordt er met Dolph Lundgren nog eens teruggekeken op de complete franchise.

Heb jij Creed II gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Aardige film maar buiten de knokpartijen om iets te soap-achtig.
Het verhaal van de Drago’s had van mij meer tijd aan besteed mogen worden dan aan van Creed zelf.

ridjieddo

Avatar

Die training montage van Creed was wel de bruutste tot nu toe. Niet normaal.

Mav Damian

Avatar

Gisteren pas gezien. Zeer goede film. Niet even geweldig als de eerste gedeelte wel. Mijn enigste minpunt is dat er veel onderwerpen in het verhaal zitten. De relatie met Balboa en Creed, de Drago familie, relatie met Creed en zijn vriendin, enzo..., maar voor de rest was het verder een top film.

Rutherford

Avatar

Creed 1 en 2 zijn bij de 3 beste Rocky films.

adofmirosch

Avatar

Prima film, ben dol op deze reeks en creed 2 is een goede aanwinst voor de franchise.

Civilian Supreme

Avatar

Had hier na deel 1 erg hoge verwachtingen van, met name door de toevoeging van de Drago's.
Viel mij zwaar tegen, zelfs voor het grootste gedeelte erg saai(en soapy zoals Friet zegt).
Ook had ik verwacht een iets uitgebreidere confrontatie te zien na zoveel jaar tussen Balboa en Drago. Was allemaal erg tam. Mistte een beetje de emotionele impact zoals die scene in de 1e Creed waar Balboa breekt.
Gevechten waren prima maar dat is niet genoeg. Zonder Balboa heb ik ook geen interesse in verdere Creed films, hij is by far het beste dat deze films te bieden hebben.

Frietgezicht

Avatar

Idd Supreme!

@ Rutherford, dat klopt mede dankzij de gevechten. De oude Rocky films hebben lachwekkend neppe bokspartijen. Overschatte films uberhaubt. Denk dat het meer nostalgie dan kwaliteit is wanneer mensen praten over Rocky.

Decepticon

Avatar

Prima film, met goed uitwerking van de Drago's, maar had idd nog wel iets met uit gehaald kunnen worden.
De eerste Creed vind ik beter. De blu-ray vind ik trouwens wel erg duur geprijsd, ik wacht wel even tot de eerste prijsdaling.

NieuwsFilm