Spaak (2017)

Wat kan hij presenteren en zingen die Tim Douwsma.
play

6,0 details

  • Drama
  • Thriller
  • Nederland

Luuk Meijer is een talentvol indoor baanwielrenner en geniaal student scheikunde. Hij doet vaak proeven met zijn zelfgemaakte drugs en wil ze samen met zijn vriendin Vanessa gebruiken om snel geld te verdienen. Als Luuk de tip krijgt zijn zelfgemaakte pretpilletjes mee te smokkelen naar Zweden, wordt hij betrapt en wordt er een grote ontsnapping opgezet, waarbij hij met de fiets naar Nederland ontsnapt. Interpol zet hem op de lijst van gezochte criminelen terwijl Luuk de een na de andere fiets overwinning in Nederland aan elkaar rijgt. Hier is hij veilig omdat er geen uitleveringsverdrag met Zweden is geregeld. Dieter wil dat hij naar de Olympische Spelen gaat maar hij kan de grens niet over.

Regie
Steven de Jong
Cast
Raymond Thiry, Jack Wouterse, Steven de Jong, Mike Libanon, Nick Golterman, Stijn Westenend, Amin Ait Bihi, Christiaan van der Wal, Sebastian Wulff, Michiel Kerbosch, Aart Staartjes, Albert Secuur, Tim Douwsma, Meriyem Manders, Dick Schaar.
Release
07.09.2017
Release NL
07.09.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven de Jong | Cast : Tim Douwsma (Luuk), Aart Staartjes (Dieter), Saskia Elise (Vanessa), Valerie Pos (Angela), Jack Wouterse (Jorgen), Raymond Thiry (Luuks vader), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2017

'Het beste lidwoord is lul'. Met grote afstand de beste quote uit Spaak, de nieuwe van Steven de Jong. De oneliner komt uit de mond van het zwaar verslaafde vriendinnetje van wielrenner Luuk, die aan haar 'spul' komt door betaalde seks te hebben. Het is de enige noemenswaardige quote omdat ze zo vreselijk plat is. Dat zegt wat.

De Jong, bekend van De Schippers van de Kameleon en De Hel van '63, maakt zijn films voor een appel en een ei. Het mag allemaal niet te veel kosten en dat zie je er ook wel aan af. Als er een inval in een Zweedse gevangenis plaatsvindt wegens een ontsnapping toont de Friese filmmaker wat rennende agenten en wat scheurende politiebusjes. Snelle montage, dichtgeplamuurd met een door beats gedomineerde soundtrack en we geloven het wel, moet De Jong gedacht hebben.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Spaak

acties