Erwan is weduwnaar en grootvader in wording. Hij komt er in deze vlakke tragikomedie achter dat zijn vader niet zijn verwekker is.
play

6,6 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
  • België
100 Min Frankrijk

Als de 45-jarige weduwnaar Erwan per ongeluk ontdekt dat de man die hem opgevoed heeft, niet zijn echte vader is, gaat hij op zoek naar zijn biologische vader. Zijn zoektocht brengt hem naar de zeventigjarige Joseph, een man die kort zijn moeder kende. Erwan valt niet alleen voor zijn charme, maar ook voor die van dochter Anna, die hen beiden aan elkaar bindt.

Alt titel
Just to be Sure
Regie
Carine Tardieu
Cast
Cécile De France, François Damiens, Alice de Lencquesaing, André Wilms, Guy Marchand, Perrette Souplex, Estéban, Aylin Mikaelian.
Release
06.09.2017
Release NL
11.01.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Carine Tardieu | Cast : François Damiens (Erwan), Cécile de France (Anna), Guy Marchand (Bastien), André Wilms (Joseph), Alice de Lencquesaing (Juliette), Estéban (Didier), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2017

Wat onderscheidt drama van soap? Een lastige vraag waar niet iedereen hetzelfde antwoord op zal geven. Soap kenmerkt zich voornamelijk door de vluchtigheid van ontwikkelingen, het afkappen van momenten waarop het echt lastig wordt en veel wendingen in het verhaal. Het Franse komische drama Ôtez-Moi d'un Doute (Neem Mijn Twijfel Weg) fladdert een beetje tussen beide disciplines in.

Vaak resulteert dit in het label 'vleesch noch visch', maar zo erg is het nu ook weer niet gesteld met de derde speelfilm van Carine Tardieu. Wat wel buiten kijf staat is dat het plotmatig alle kanten op gaat. Dit haakt dan ook wel aan bij het rommeltje waar alleenstaande vader Erwan in is beland. Maar of Tardieu nu bewust vertelstijl en thematiek zo op elkaar heeft willen aansluiten valt te betwijfelen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Ôtez-moi d'un doute

acties