Walk with Me

Walk with Me (2017)

Gemoedelijke documentaire over mindfulness in een klooster in Zuid-Frankrijk verliest gaandeweg structuur.
play

5,7 details

  • 88 Min
  • Documentaire
  • Verenigd Koninkrijk
88 Min Verenigd Koninkrijk

Walk with Me is een film over een gemeenschap van Zen Boeddhistische monniken en nonnen die hun levens gewijd hebben aan het zichzelf eigen maken van mindfullness en hun beroemde leraar Thich Nhat Hanh.

Regie
Marc Francis
Max Pugh
Cast
Benedict Cumberbatch, Brother Pháp De, Brother Pháp Dung, Thich Nhat Hanh, Brother Pháp Huu, Sister Chân Không, Brother Pháp Linh, Sister Dang Nghiêm, Sister Dinh Nghiêm, Brother Pháp Siêu.
Release
11.05.2017
Release NL
28.09.2017
Release DVD
17.01.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Marc J. Francis en Max Pugh | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2017

We leven in haastige tijden. Tijden waarin het individu centraal staat en zijn of haar belang stelt boven dat van de maatschappij. Maar de paradox is dat we juist ook geleefd worden en het geestelijk welzijn van het individu vergeten. Individualisme prevaleert op de verkeerde manier. Veel mensen zijn op zoek naar zichzelf. Religie is hierbij een belangrijk middel.

Voor wie niet zo ver wil gaan om zich te storten op een of andere godsdienst, heeft nog tal van andere mogelijkheden. Inmiddels is mindfulness ontdaan van de hype en hebben wetenschappelijke onderzoeken aangetoond dat stilstaan bij het hier en nu en je omgeving wel degelijk effect heeft. Mindfulness is niet een modegril, maar is geworteld in de meditatie en het boeddhisme.

videotrailers & clips