Brigsby Bear (2017)

Aansprekende feelgoodfilm bewijst dat je nooit het kind in jezelf moet verliezen.
play

6,9 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Brigsby Bear Adventures is een kinderserie, geproduceerd voor een publiek dat maar uit één man bestaat: James. Als de serie abrupt tot een einde komt, verandert het leven van James voor altijd en besluit hij het verhaal zelf af te ronden. Hij moet tegelijk leren omgaan met de realiteit van een wereld waar hij helemaal niets vanaf weet.

Regie
Dave McCary
Cast
Mark Hamill, Greg Kinnear, Claire Danes, Andy Samberg, Jane Adams, Jorge Lendeborg Jr., Michaela Watkins, Beck Bennett, Ryan Simpkins, Kyle Mooney, Ashlyn Brooke Anderson, Kami Christiansen, Christopher Sullivan, Chris Provost, Yvonne D Bennett.
Release
23.01.2017
Release NL
19.10.2017
Release DVD
14.03.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Dave McCary | Cast : Kyle Mooney (James), Mark Hamill (Ted), Jane Adams (April), Greg Kinnear (rechercheur Vogel), Matt Walsh (Greg), Michaela Watkins (Louise), Ryan Simpkins (Aubrey), Claire Danes (Emily), Jorge Lendeborg Jr (Spencer), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2017

Het hele leven van de twintiger James draait om de avonturen van de fictieve beer Brigsby. Elke week ligt er een videoband op de deurmat met een nieuwe aflevering waarin altijd een wijze levensles, een wiskundig wetenswaardigheidje of moraal verscholen zit. Als je James' kamer en al zijn Brigsby-spullen ziet, zou je haast denken dat er een kleuter woont. Qua levenservaring doet hij weinig onder voor een kind van die leeftijd. Hij wordt weggehouden van de onveilige buitenwereld en mag die niet zonder gasmasker betreden. Maar wat is fijner? Beschermd blijven of de echte wereld leren kennen?

Veel keus heeft James niet als het lot hem een handje helpt en een uitweg forceert. Het hoe en waarom van James' situatie, ruim een kwart eeuw geleden, wordt niet verstrekt in het onafhankelijke komische drama Brigsby Bear waaraan hoofdrolspeler Kyle Mooney zelf meeschreef. James komt in aanraking met anderen, wat voor hem een noviteit is. Voor James kan het echte leven nu pas beginnen, maar of hij er zo veel beter van wordt valt te betwijfelen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Brigsby Bear

acties