On the Basis of Sex (2018)

It was a man's world. So she changed it

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

On the Basis of Sex is een nieuwe verfilming van een biografische drama. De film is geregisseerd door Mimi Leder, de regisseur van Deep Impact en The Peacemaker.

De film gaat over de biografie van de Amerikaanse juriste en een van de negen rechters van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones). Ze ging als een van de eerste vrouwen de strijd aan tegen het seksisme en probeerde carrière te maken in een door mannen gedomineerde wereld. Samen met haar man Martin (Armie Hammer) gaat ze de strijd aan tegen het systeem en probeert ze voor gelijke rechten te zorgen. Als ze strijd weet te winnen kan ze veel betekenen voor de wereldwijde vrouwenrechten en emancipatie.

Deze film heeft een interessant verhaal over hoe een vrouw de strijd aan gaat tegen seksisme en zo mee geholpen heeft in de strijd voor gelijke rechten.
De film komt helaas wel wat te laat uit in de bioscopen, want afgelopen herfst kwam er ook al een documentaire uit over Ruth Bader Ginsburg. Deze documentaire speelt wat beter in op het leven van Ruth Bader Ginsburg, want in deze nieuwe film concentreren ze zich vooral op Ruth haar grote zaak tegen het systeem in de strijd voor gelijke rechten.

Ondanks dat Ruth Bader Ginsburg haar eigen rol speelde in de documentaire van afgelopen herfst en deze echte beelden van haar bevat, weet Felicity Jones de rol toch op haar eigen manier ook leuk neer te zetten in deze film. Samen met Armie Hammer heeft ze een goede chemie en zo weten ze de film ondanks de bekendheid toch samen te dragen.