Aangrijpend drama omtrent Act Up, de groepering die begin jaren negentig actie voerde voor de rechten van aidspatiënten.
play
140 Min Frankrijk

120 slagen per minuut. De gemiddelde snelheid waarmee het hart klopt. De protagonisten van 120BPM zitten vol passie over het strijden van de onverschilligheid die bestaat jegens AIDS.

Alt titel
120 BPM, 120 Beats per Minute
Regie
Robin Campillo
Cast
Adele Haenel, Yves Heck, Nahuel Pérez Biscayart, Caroline Piette, Simon Guélat, Jean-François Auguste, Saadia Bentaïeb, Arnaud Valois, Simon Bourgade, Samuel Churin, Emmanuel Ménard, Ariel Borenstein, Marco Horanieh, Naelle Dariya, Rahim-Silvioli Mehdi.
Release
22.08.2017
Release NL
28.09.2017
Release DVD
02.02.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Robin Campillo | Cast: Nahuel Pérez Biscayart (Sean), Arnaud Valois (Nathan), Adèle Haenel (Sophie), Antoine Reinartz (Thibault), e.a. | Speelduur: 140 minuten | Jaar: 2017

In de loop der jaren is veel vooruitgang geboekt op het gebied van aids. Niet alleen is de ziekte dankzij de medische ontwikkelingen teruggebracht van een levensbedreigende kwaal naar een chronische aandoening, maar ook qua voorlichting, bewustwording en acceptatie staat de ziekte beter op de kaart. Aids is niet meer die homoziekte en men wordt veel beter geïnformeerd over preventie en veilige seks. Voor jongeren begint dit beeld gelukkig steeds meer de normaalste zaak van de wereld te worden. Juist daarom is het ook voor hen goed om erbij stil te staan dat deze progressie niet vanzelfsprekend is geweest en aidspatiënten in de jaren tachtig en negentig hard hebben moeten strijden voor hun rechten.

Regisseur en scenarist Robin Campillo (die eerder het script voor het Oscargenomineerde Entre les Murs schreef) maakte destijds deel uit van een van deze actiegroepen. Het inspireerde hem tot het maken van deze film. Het in Parijs gevestigde Act Up had als voornaamste doel de onverschilligheid van het Franse volk en de overheid tegenover de aidsepidemie weg te nemen. Een kwestie van levensbelang, zoals hun slogan 'Silence = Mort' onderstreept. Ondanks het feit dat Campillo als regisseur nog niet zo gek veel films op zijn naam heeft staan, kunnen we in elk geval twee vaste eigenschappen van zijn werk herkennen: de man is maatschappelijk betrokken, en zoals je van een typische Fransoos zou mogen verwachten, niet vies van een stevige discussie.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

120 battements par minute

acties