Tragikomedie, gefilmd in guerrillastijl, over oude vrienden die in een landhuis een overleden bandlid herdenken.
play

5,9 details

  • 81 Min
  • Drama
  • Komedie
  • Nederland
81 Min Nederland

Een groep vrienden, (ex)muzikanten en hun aanhang komt bij elkaar in een oud, -ooit gekraakt- huis op het platteland om de as te verstrooien van hun vriend en held Kas. Ze zijn uitgenodigd door Kas’ hoogzwangere vriendin Sallie, om hun inspirator op gedenkwaardige wijze te memoreren.

Regie
Paula van der Oest
Cast
Monic Hendrickx, Hannah Hoekstra, Cees Geel, Anniek Pheifer, Ariane Schluter, Bas Keijzer, Johan Heldenbergh, Steef Cuijpers, Manoushka Zeegelaar-Breeveld, Thijs Boermans.
Release
19.10.2017
Release NL
19.10.2017
Release DVD
14.02.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Paula van der Oest | Cast: Monic Hendrickx (Marije), Cees Geel (Bertus), Anniek Pheifer (Sallie), Bas Keijzer (Dave), Hannah Hoekstra (Delphina), Johan Heldenbergh (Alex), Manoushka Zeegelaar-Breeveld (Alisha), Ariane Schluter (Valerie), e.a. | Speelduur: 81 minuten | Jaar: 2017

Waar de titel Kleine IJstijd vandaan komt? Dat is een vraag waarop de nieuwe film van Paula van der Oest ons geen antwoord geeft. Althans, niet in de meest letterlijke zin van het woord: er komen geen personages voorbij die terloops verwijzen naar een periode van extreme vrieskou. Laat staan dat het verhaal zich afspeelt in een of ander sneeuwlandschap.

Naar eigen zeggen maakte regisseuse Paula van der Oest met Kleine IJstijd een nederige variant op The Big Chill uit 1983. In de loop der jaren is deze Amerikaanse tragikomedie (met in de hoofdrollen Glenn Close en Jeff Goldblum) een heus goudmijntje gebleken voor dramaturgen. Niet in de laatste plaats omdat het eenvoudige uitgangspunt een schat aan mogelijkheden biedt voor het creëren van onderhuidse spanningen. Als je veel mensen in één landhuis propt ligt trammelant altijd op de loer.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Kleine IJstijd

acties