Escape Room (2017)

One hour. One exit. Who can you trust?

Horrorfilm speelt in op de hype van escape rooms.
play

4,0 details

  • 81 Min
  • Thriller
  • Horror
  • Verenigde Staten
81 Min Verenigde Staten

Omdat haar vriendje Tyler dertig wordt, geeft Christen hem een ongewoon cadeau: toegang tot een mysterieuze escape room. Samen met vier vrienden gaan ze naar binnen, waar ze oog in oog komen te staan met bizarre kamers. Als ze vooruitgang willen boeken en niet meer opgesloten willen zitten, moeten ze lastige puzzels oplossen. Maar dan verdwijnt Christen en ziet Tyler haar op een videomonitor - naakt en gevangen in een kooi. Het wrede spel neemt al snel een dodelijke wending, waardoor Tyler het vermoeden krijgt dat ze niet allemaal levend en wel zullen ontsnappen.

Regie
Will Wernick
Cast
Evan Williams, Elisabeth Hower, Annabelle Stephenson, John Charles, Dan J. Johnson, Emily Buchan, Cali Fredrichs, Kelly Delson, Kevin Althoff, Iris Avalee, Billy Flynn, Darrel Cherney, Cathy Diane Tomlin, David Hill, Lance Caraway.
Release
09.06.2017
Release NL
30.11.2017
Release DVD
13.04.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Will Wernick | Cast: Evan Williams (Tyler), Annabelle Stephenson (Natasha), Elisabeth Hower (Christen), Dan J. Johnson (Anderson) e.a. | Speelduur: 81 minuten | Jaar: 2017

Escape rooms zijn helemaal hot op dit moment. De afgelopen tien jaar werd het een wereldwijd - of in ieder geval westers - fenomeen dat ook in Nederland mateloos populair is. De escape-roomindustrie is nog harder gegroeid dan die van de all-you-can-eat-sushitenten, zo lijkt het. Het concept van een groep vrienden die samen een reeks puzzels moeten oplossen, is natuurlijk een makkelijke prooi voor filmmakers, dus zijn er dit jaar maar liefst twee films gemaakt met de titel Escape Room. De horrorfilm die nu in de Nederlandse bios verschijnt, een matige mix van The Game en Saw, doet vooral naar ontsnapping uit de zaal verlangen.

Opmerkelijk genoeg lijkt deze Escape Room van regisseur Will Wernick ook nog eens de minste van de twee. Hoewel de ontvangst van beide op zijn hoogst lauw te noemen is, beschikt de andere Escape Room (van Peter Dukes) tenminste nog over acteurs als Sean Young en Skeet Ulrich, die ooit al eens bewezen hebben te kunnen acteren. In Wernicks Escape Room is het soms ronduit slechte acteerwerk een belangrijk obstakel voor een redelijke spanningsopbouw.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Escape Room Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Escape Room

acties