Escape Room (2017)

One hour. One exit. Who can you trust?

Horrorfilm speelt in op de hype van escape rooms.
play

4,1 details

  • 81 Min
  • Thriller
  • Horror
  • Verenigde Staten
81 Min Verenigde Staten

Omdat haar vriendje Tyler dertig wordt, geeft Christen hem een ongewoon cadeau: toegang tot een mysterieuze escape room. Samen met vier vrienden gaan ze naar binnen, waar ze oog in oog komen te staan met bizarre kamers. Als ze vooruitgang willen boeken en niet meer opgesloten willen zitten, moeten ze lastige puzzels oplossen. Maar dan verdwijnt Christen en ziet Tyler haar op een videomonitor - naakt en gevangen in een kooi. Het wrede spel neemt al snel een dodelijke wending, waardoor Tyler het vermoeden krijgt dat ze niet allemaal levend en wel zullen ontsnappen.

Regie
Will Wernick
Cast
Evan Williams, Elisabeth Hower, Annabelle Stephenson, Dan J. Johnson, John Charles, Emily Buchan, Kelly Delson, Darrel Cherney, Cali Fredrichs, Cathy Diane Tomlin, Kevin Althoff, Billy Flynn, Iris Avalee, Lance Caraway, David Hill.
Release
09.06.2017
Release NL
30.11.2017
Release DVD
13.04.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Adam Robitel | Cast: Taylor Russell (Zoey), Logan Miller (Ben), Jay Ellis (Jason), Tyler Labine (Mike), Deborah Ann Wolf (Amanda), Nik Dodani (Danny), Yorick van Wageningen (WooTan Yu), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2019

Je kunt een poging ondernemen bij de koffieautomaat, maar je leert je collega's pas echt goed kennen als je je met ze laat opsluiten. Niet voor niets is een bezoekje aan een escape room, waarbij je aanwijzingen moet vinden en raadsels moet oplossen, een populair bedrijfsuitje. Dat het niet helemaal ongevaarlijk is bleek onlangs toen vijf Poolse meisjes het leven lieten na een brand in een escape room. Het zorgde ervoor dat de release van horrorfilm Escape Room in sommige landen werd uitgesteld.

Het risico is dat een escape room op het grote scherm al snel uitloopt op martelporno, waarbij het bloed in het rond spuit en de ledematen bij bosje worden afgehakt door moordzuchtige stellages. Een voorbeeld hiervan is te vinden op Netflix, waar een Escape Room uit 2017 te vinden is. Dat het ook anders kan en niet hoeft uit te draaien op een kloon van Saw bewijst de poging van Adam Robitel.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Escape Room Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Escape Room

acties