Hjartasteinn

Hjartasteinn (2016)

Wonderschoon jeugddrama uit IJsland over de kracht en de onmacht van vriendschap en emoties.
play

7,2 details

  • 129 Min
  • Drama
  • IJsland
  • Denemarken
129 Min IJsland

In een afgelegen vissersdorpje op IJsland ervaren de jongens Thor en Christian een turbulente zomer. De een probeert het hart van een meisje te winnen en de ander ontdekt zijn gevoelens voor zijn beste vriend.

Alt titel
Heartstone
Regie
Guðmundur Arnar Guðmundsson
Cast
Søren Malling, Nína Dögg Filippusdóttir, Sveinn Olafur Gunnarsson, Gunnar Jónsson, Daniel Hans Erlendsson, Nanna Kristín Magnúsdóttir, Rán Ragnarsdóttir, Diljá Valsdóttir, Katla Njálsdóttir, Baldur Einarsson, Jónína Þórdís Karlsdóttir, Blær Hinriksson, Sveinn Sigurbjörnsson, Árni Friðriksson, Theodór Pálsson.
Release
28.12.2016
Release NL
16.11.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Guðmundur Arnar Guðmundsson | Cast: Baldur Einarsson (Þór), Blær Hinriksson (Kristján), Diljá Valsdóttir (Beta), Katia Njálsdóttir (Hanna), Jónína Þordis Karlsdóttir (Rakel), Rán Ragnarsdóttir (Hafdís), Nína Dögg Filippusdóttir (Hulda), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2016

Nog geen driehonderdveertigduizend mensen mogen zich IJslander noemen en het noordelijk gelegen eiland is vrijwel alleen langs de kust bewoond. Het zoeken van een geschikte levenspartner lijkt dan ook een speld in een hooiberg, laat staan als je op iemand van hetzelfde geslacht valt.

Nu voert het veel te ver om de ontluikende homoseksualiteit van een puber als voornaamste thema te benoemen van het wonderschone IJslandse drama Heartstone, maar het is toch een gedachte die door je hoofd speelt. Het regiedebuut van Guðmundur Arnar Guðmundsson, die vrijwel enkel met amateur-acteurs aan de slag ging, is een ode aan de vriendschap en de complexe IJslandse familieverhoudingen waarbij de vrouw een prominente rol inneemt.

videotrailers & clips